Overstap naar Jumbo-Visma? Dit weten we over de transfergeruchten rond Tom Dumoulin

woensdag 3 juli 2019 om 08:25
Overstap naar Jumbo-Visma? Dit weten we over de transfergeruchten rond Tom Dumoulin

Het is onzeker of Tom Dumoulin volgend jaar nog de kleuren van Team Sunweb zal verdedigen. Er komen steeds meer geluiden aan de oppervlakte dat de relatie tussen de ploeg en de winnaar van Giro d’Italia 2017 scheurtjes vertoont en dat zijn toekomst elders ligt. Dit weten we over de transfergeruchten rond Dumoulin.

In juni 2017 was alles nog koek en ei tussen Tom Dumoulin en het management van Team Sunweb. Een maand na de grootste overwinning uit zijn carrière zette hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis die hem tot en met 2021 aan de ploeg van Iwan Spekenbrink zou verbinden. “Elk jaar is het nog beter gegaan met mij, maar vooral met de ploeg. Ik zit echt in een groeiende ploeg. Vandaar ook een verbintenis voor de lange termijn”, klonk het destijds.

Dit seizoen verloopt het minder. Een val in de openingsweek zorgde voor een vroegtijdige exit uit de Giro. Afgelopen weekend bracht het Italiaanse Tuttubiciweb een bericht naar buiten dat de toekomst van Tom Dumoulin elders zou liggen. De soap rond zijn geblesseerde knie zou ervoor gezorgd hebben dat de relatie met de ploeg dusdanig verslechterd is dat Dumoulin zou willen vertrekken.

Gisteren verklaarde hij aan de Telegraaf niet in te willen gaan op de geruchten over een mogelijk vertrek. “Ik maak al jaren deel uit van een fantastisch team waar ik met trots mag samenwerken met uiterst gepassioneerde collega’s. Een overgang is thans niet aan de orde”, klonk het.

Het AD brengt vanmorgen stellig dat Dumoulin al enige tijd in gesprek is met Team Sunweb om zijn lopende contract te laten ontbinden. Er zou een scenario klaarliggen om met een herenakkoord uit elkaar te gaan en over te stappen naar grote concurrent Jumbo-Visma. De Telegraaf meldt dat naast Jumbo-Visma ook Team INEOS, CCC, UAE-Emirates en Total Direct Energie geïnteresseerd zijn. In gesprek met WielerFlits laat de zaakwaarnemer van Dumoulin weten dat “er nog geen transferovereenkomst met een ander team op tafel ligt”.

Vanmiddag houden zowel Team Sunweb als Jumbo-Visma een persbijeenkomst om de selectie voor de Tour de France te presenteren. Het voornaamste onderwerp van gesprek zal ongetwijfeld niet de komende Tour zijn, maar de toekomst van Nederlands grootste klassementsrenner. Reacties van beide ploegen zullen vanmiddag volgen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.