Overwinning voor Vlad Van Mechelen in Trophée Centre Morbihan

zaterdag 21 mei 2022 om 20:01
Overwinning voor Vlad Van Mechelen in Trophée Centre Morbihan

foto: Cor Vos (archief)

Vlad Van Mechelen heeft zaterdagmiddag de Trophée Centre Morbihan op zijn naam geschreven. De 17-jarige Belg was in een massasprint sneller dan Max Karl en Oscar Chamberlain. Van Mechelen is meteen ook de eerste leider in het algemeen klassement van de Franse rittenkoers voor junioren.

De eerste etappe van de Trophée Centre Morbihan was 115,6 kilometer lang. Zowel de start als de finish van de eerste etappe lag in Pluvigner, een Frans dorpje in Bretagne. Er werd uiteindelijk voor de overwinning gestreden in een massasprint. Van Mechelen bleek in die sprint over de snelste benen te beschikken.

Voor de jonge Belg is het niet zijn eerste overwinning van het seizoen. Eerder in het jaar won hij al een etappe in de Manavgat Side Junior, een Turkse etappekoers voor – jawel – junioren. Ook op Belgisch grondgebied kon Van Mechelen naar de overwinning rijden, in de Guido Reybrouck Classic was hij namelijk ook de beste.

In de vroege uren op zondag staat er nog een korte individuele tijdrit van zeven kilometer op het programma. In de namiddag staat er een heuvelachtige etappe op het menu van 109,9 kilometer.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.