Owain Doull schenkt Team Sky eerste zege in Herald Sun Tour
foto: Team Sky
Koen Middendorp vrijdag 1 februari 2019 om 06:48

Owain Doull schenkt Team Sky eerste zege in Herald Sun Tour

Team Sky mag zich de grote winnaar noemen van de derde etappe van de Herald Sun Tour. Owain Doull wist namelijk als eerste aan te komen in finishplaats Warragul, vlak voor zijn ploeggenoot Luke Rowe. Michael Woods blijft in het bezit van de leiderstrui.

Met Woods als nieuwe leider, begon het peloton aan de derde etappe van de Australische rittenkoers. Tussen startplek Sale en finishplaats Warragul lagen 162 – heuvelachtige – kilometers. Het duurde even voordat er een kopgroep wegreed. Pas na goed dertig kilometer wisten negen renners een kloof te slaan.

Nerveuze start 
Vlak daarvoor werd het peloton overigens opgeschrikt door een valpartij. Dit betekende chaos, aangezien het peloton in meerdere stukken was gebroken. Team Sky en EF Education First waren duidelijk niet van plan om te wachten: beide ploegen trokken dan ook vol door. Toch vond er na verloop van tijd weer een hergroepering plaats.

Vooraan werd er echter ook goed doorgereden. Team Sky bleek het beste vertegenwoordigd in de kopgroep met Doull en Rowe. Verder waren Will Clarke, Nathan Elliott, Neil van der Ploeg, Liam White, Conor Murtagh, Luke Mudgway en Ryan Cavanagh mee.

Peloton verrekent zich 
Deze negen koplopers reden een maximale voorsprong bijeen van bijna zes minuten, waardoor ze voorzichtigjes begonnen te zweten in het peloton. Dit veranderde langzaam in (blinde) paniek, toen bleek dat de koplopers standhielden. Met nog tien kilometer te gaan bedroeg de voorsprong nog altijd anderhalve minuut.

Het peloton bleek uiteindelijk niet bij machte om de koplopers op tijd in te rekenen. Het genoemde negental mocht dan ook strijden om de overwinning. Team Sky wist zijn numerieke overwicht uit te spelen. Wat heet: Doull en Rowe reden gezamenlijk weg van de tegenstand. Die eerste kreeg de zege uiteindelijk cadeau van zijn oudere landgenoot.

Geef een reactie