Parcours onthuld Ronde van Valencia, Parkhotel Valkenburg in de Women’s WorldTour

vrijdag 18 januari 2019 om 14:45
Parcours onthuld Ronde van Valencia, Parkhotel Valkenburg in de Women’s WorldTour

foto: Parkhotel Valkenburg

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het parcours van de Ronde van Valencia en Parkhotel Valkenburg.

Parcours onthuld van de 70e Ronde van Valencia

Gisteravond is het parcours bekendgemaakt van de 70e Volta a la Comunitat Valenciana, in Nederland beter bekend als de Ronde van Valencia. In tegenstelling tot de voorgaande twee jaar begint de rittenkoers met een individuele tijdrit, waarin een klim vol haarspeldbochten is opgenomen van 600 meter lengte aan 9%.

De ploegentijdrit die de voorbije seizoenen moest worden betwist, is dan weer vervallen. De vierde etappe wordt gezien als de koninginnenrit met vier beklimmingen en een lastige finale. De organisatie rekent alvast op de komst van onder anderen wereldkampioen én titelverdediger Alejandro Valverde en Tourwinnaar Geraint Thomas.

Ook de namen van Niki Terpstra, Esteban Chaves, Matteo Trentin, Adam Yates, Daniel Martin en Rui Costa worden al aangekondigd.

flag-es Ronde van Valencia 2019 (6-10 februari)
Etappe 1: Orihuela – Orihuela (10,2 km, ITT)
Etappe 2: Alicante – Alicante (166 km)
Etappe 3: Quart de Poblet – Chera (191 km)
Etappe 4: Vila-Real – Alcala-Alcocebre (188 km)
Etappe 5: Paterna – Valencia (88 km)


Parkhotel Valkenburg mag starten in alle wedstrijden Women’s WorldTour

Parkhotel Valkenburg mag in 2019 starten in alle wedstrijden van de Women’s WorldTour. Het team van sprintster Lorena Wiebes eindigde vorig jaar als twaalfde op de UCI-ranglijst, wat betekent dat de vrouwenploeg startrecht heeft in alle grote vrouwenwedstrijden. Alleen de beste vijftien teams op de ranglijst hebben dat startrecht.

De vele punten werden voornamelijk behaald door de 19-jarige Wiebes, die in meerdere WorldTour-wedstrijden kort eindigde. CCC-Liv, Boels-Dolmans en Sunweb zijn de andere Nederlandse ploegen die wekelijks op het hoogste niveau aan de start mogen staan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.