Ronde van Denemarken, Jakob Fuglsang, Tour Down Under

Ronde van Denemarken, Jakob Fuglsang, Tour Down Under

foto: Cor Vos (archief)

donderdag 12 december 2019 om 17:03

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over het parcours van de Ronde van Denemarken 2020 en de seizoensplanning van Astana-kopman Jakob Fuglsang.

Ronde van Denemarken presenteert parcours

Niet alleen Tirreno-Adriatico heeft het parcours voor de editie van 2020 uit de doeken gedaan, ook de organisatie van de Ronde van Denemarken (11-15 augustus) kwam vandaag met nieuws. De vijfdaagse rittenkoers begint volgend jaar met een 175 kilometer lange etappe van Struer naar Esbjerg, met een passage langs de westkust van Denemarken, waardoor we wellicht waaiers kunnen verwachten.

De sprinters krijgen meteen een kans om te scoren, maar in de tweede etappe naar Sonderborg is het de beurt aan de puncheurs, aangezien de laatste kilometer flink omhoog loopt. De derde rit is aangestipt als de koninginnenrit, met een start in het Duitse Flensburg en een finish in Velje, waar de renners in extremis nog een helling aan 21% krijgen voorgeschoteld. Dit jaar zagen we Lasse Norman Hansen zegevieren in Velje.

De voorlaatste etappe naar Kalundborg belooft ook een zware onderneming te worden, aangezien de renners acht lokale rondes moeten afwerken van 19,5 kilometer, goed voor een totale afstand van 156 kilometer. Het lijkt een etappe voor de sterke beren, met enkele klimmetjes en stukken waar de wind vrij spel heeft. De slotrit finisht dan weer in Frederiksberg. Dit jaar ging de eindzege naar Niklas Larsen, die op dit moment revalideert van een beenbreuk.

flag-dk Ronde van Denemarken – Rittenschema
11 augustus, etappe 1: Struer – Esbjerg (175 km)
12 augustus, etappe 2: Ribe – Sønderborg (185 km)
13 augustus, etappe 3: Flensburg – Vejle (210 km)
14 augustus, etappe 4: Kalundborg – Kalundborg (156 km)
15 augustus, etappe 5:  Holbæk – Frederiksberg (150 km)


‘Jakob Fuglsang verdedigt titel in Ruta del Sol’

Joaquin Cuevas, de koersdirecteur van de Ruta del Sol, heeft aan het Spaanse persbureau EFE laten weten dat Jakob Fuglsang volgend jaar zijn titel zal verdedigen. “En dat is geweldig nieuws, aangezien Fuglsang een fantastische renner is.” Cuevas geeft verder aan dat nog meer toppers binnenkort hun deelname zullen bevestigen.

De 34-jarige Fuglsang was vorig jaar dus de beste in de Spaanse rittenkoers, voor Ion Izagirre en Steven Kruijswijk. Dit bleek het begin van een formidabel seizoen, want de renner van Astana won later ook nog Luik-Bastenaken-Luik, het Critérium du Dauphiné en een rit in de Ronde van Spanje. De Ruta del Sol wordt verreden van 19 tot en met 23 februari.


UniSA-Australia kent selecties voor Tour Down Under

UniSA-Australia, de nationale selectie die ieder jaar met een wildcard mag deelnemen aan de Tour Down Under, heeft zijn selecties bekendgemaakt voor de mannen- en vrouweneditie van de Australische rittenkoers. Bij de heren is het uitkijken naar beloftenkampioen Nicolas White, klimmer Samuel Jenner en de beloftevolle Jarrad Drizners. De selectie wordt aangevuld met baanrenners Kelland O’Brien en Cameron Scott en Tyler Lindorff.

Selectie voor flag-au Tour Down Under 
flag-au Jarrad Drizners
flag-au Samuel Jenner
flag-au Tyler Lindorff
flag-au Kelland O’Brien
flag-au Cameron Scott
flag-au Samuel Welsford
flag-au Nicolas White

De vrouwenselectie zal worden aangevoerd door Rachel Neylan en Macey Stewart. De 37-jarige Neylan werd dit jaar nog derde in de Santos Women’s Tour Down Under. De veertien jaar jongere Stewart heeft op dit moment geen ploeg na een weinig succesvolle periode bij Wiggle High5. Verder zijn ook Jessica Pratt, Ruby Roseman-Gannon, Georgie Whitehouse en Josie Talbot geselecteerd voor de meerdaagse wielerwedstrijd, die in januari zal plaatsvinden.

Selectie voor flag-au Santos Women’s Tour Down Under
flag-au Rachel Neylan
flag-au Jessica Pratt
flag-au Ruby Roseman-Gannon
flag-au Macey Stewart
flag-au Josie Talbot
flag-au Georgie Whitehouse

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.