Tour du Haut Var, Ellen Noble, Laurens Sweeck
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 13 december 2019 om 18:00

Tour du Haut Var, Ellen Noble, Laurens Sweeck

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over het parcours van de Tour du Haut Var en de zieke Ellen Noble.

Tour du Haut Var presenteert parcours

De organisatie van de Tour du Haut-Var kent volgend jaar bergetappes met aankomst op de Col d’Eze en de Mont Faron, zo blijkt na de presentatie van het parcours. De driedaagse rittenwedstrijd begint nog met een relatief vlakke etappe naar Grasse, maar vervolgens is het de beurt aan de klimmers met twee afsluitende bergritten.

Vooral de Mont Faron boezemt bij flink wat renners angst in, aangezien deze ruim vijf kilometer lange klim stijgt aan maar liefst 9%. De klim diende vaak als scherprechter in de Ronde van de Middellandse Zee. Dit jaar ging de eindzege in de Tour du Haut Var naar Thibaut Pinot, die op de Mont Faron wist af te rekenen met zijn grote rivaal Romain Bardet.

flag-fr Tour du Haut Var – Rittenschema
21 februari, etappe 1: Le Cannet – Grasse (186,8 km)
22 februari, etappe 2: Pégomas – Col d’Eze (175,7 km)
23 februari, etappe 3: La Londe – Mont Faron (136 km)


Zieke Ellen Noble past voor nationale titelstrijd

Ellen Noble zal aankomende zondag niet aan de start staan van het Amerikaans kampioenschap veldrijden in Lakewood. De 24-jarige renster van Trek Factory Racing kampt met griep, zo laat ze weten op Instagram. “Het is een moeilijke beslissing om te nemen, maar wel de juiste”, aldus Noble.

De vice-wereldkampioen bij de beloften sukkelt dit seizoen met haar gezondheid, waardoor ze nog niet heeft kunnen schitteren. Noble veroverde vorig jaar nog brons op het NK, achter winnares Katie Compton en Sunny Gilbert. De 41-jarige Compton gaat zondag voor haar zestiende(!) nationale titel.


Laurens Sweeck ontbreekt in Ronse

We blijven nog even bij het veldrijden, want Laurens Sweeck zal zaterdag niet deelnemen aan de cross van Ronse, die deel uitmaakt van de DVV Verzekeringen Trofee. De Belgische veldrijder kan door familiale omstandigheden niet van start gaan. De 25-jarige Sweeck werd afgelopen weekend nog tweede in de Superprestigecross van Zonhoven.

De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal staat slechts tiende in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee. Zijn ploeg kan morgen wél weer rekenen op Michael Vanthourenhout, die een tijdje last had van een handblessure.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.