‘Parcours Vuelta lekt uit: via de Tourmalet van Utrecht naar Madrid’
foto: Cor Vos
dinsdag 17 december 2019 om 08:55

‘Parcours Vuelta lekt uit: via de Tourmalet van Utrecht naar Madrid’

Het parcours van de Vuelta a España is uitgelekt via diverse Spaanse sportkranten. AS en Marca melden allebei het complete rittenschema te hebben ontdekt, al zijn wat verschillen te zien tussen beide overzichten. Dinsdagavond is de officiële presentatie van het parcours in Madrid.

Over de eerste drie dagen is al veel gezegd en geschreven. Het Gran Partido is namelijk een ploegentijdrit in Utrecht, gevolgd door een rit van Den Bosch naar Utrecht en een etappe rondom Breda. Daarna is de eerste rust- en reisdag.

Volgens AS en Marca zijn er acht aankomsten bergop: naar Arrate (etappe 4), Laguna Negra (etappe 6), de Tourmalet (etappe 9), Moncalvill0 (etappe 11), La Farrapona (etappe 14), de Angliru (etappe 15), de klimtijdrit naar Mirador de Ézaro (etappe 16) en de voorlaatste rit naar La Covatilla (etappe 20).

‘De Ronde van Noord-Spanje’
Opvallend is dat de Vuelta zich volgend jaar grotendeels af zal spelen in het noorden van het land. Zuidelijker dan Madrid komt het peloton niet tijdens de drieweekse ronde. De enige tijdritkilometers zijn die in ploegverband in Utrecht en de klimchrono naar de Mirador de Ézaro.

Verder vallen de bergetappes naar de Tourmalet en de mythische Angliru op. Naast Frankrijk lijkt ook een uitstapje van de Vuelta naar Portugal bevestigd. De achttiende etappe finisht in Porto, en de rit erna begint in Viseu. De voorlaatste etappe kent een eindstreep bovenop La Covatilla, alvorens de traditionele finish in Madrid is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.