‘Beslissing over Parijs-Roubaix pas volgende week’

woensdag 24 maart 2021 om 19:10
‘Beslissing over Parijs-Roubaix pas volgende week’

foto: Cor Vos

Update

Geen Parijs-Roubaix op 11 april 2021. De argumenten van koersorganisator ASO om de wedstrijd door te kunnen laten gaan zijn van tafel geveegd door het ministerie van Sport en Volksgezondheid, zo schrijft Le Parisien. Volgens de Franse krant wordt de beslissing later vandaag officieel meegedeeld.

Het is een beslissing die er al even aan zat te komen. Recent werd bekend dat de regio Hauts-de-France, waarin aankomstplaats Roubaix ligt, voor vier weken in lockdown blijft. De verslechterde gezondheidssituatie maakt het organiseren van het wielermonument onmogelijk, zo vindt het ministerie van Sport en Volksgezondheid. Ook argumenten van ASO konden het ministerie niet op andere gedachten brengen.

Volgens het Franse medium hoopt Parijs-Roubaix nu op een editie in het najaar. 24 en 31 oktober worden naar voren geschoven als mogelijke data. Van een definitieve afgelasting is voorlopig geen sprake.

Voor 11 april 2021 stond de 118e editie van de legendarische kasseienklassieker gepland. Het vrouwenpeloton zou voor de eerste keer in actie komen op de stenen. (24 maart, 12.06 uur)


Update – ‘Beslissing over Parijs-Roubaix pas volgende week’

De wedstrijdorganisatie heeft woensdag de route van Parijs-Roubaix uitgebreid verkend om de mogelijkheden te onderzoeken om de kasseiklassieker tóch op de geplande datum, zondag 11 april, te houden. De beslissing over een mogelijk uitstel wordt op zijn vroegst pas volgende week genomen, meldt de Franse sportkrant L’Équipe.

De organisatie onderzoekt de mogelijkheden om de toestroom van toeschouwers drastisch te verminderen, zodat de wedstrijd tóch op de oorspronkelijke datum kan worden verreden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair