Pascal Ackermann: “Ik ben nu een van de beste sprinters ter wereld”

zaterdag 2 november 2019 om 17:08
Pascal Ackermann: “Ik ben nu een van de beste sprinters ter wereld”

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen boekte in 2019 vijftien UCI-overwinningen. Met dertien UCI-overwinningen was Pascal Ackermann de coureur die de Amsterdammer het langst kon bedreigen in de strijd om de meest winnende coureur van 2019. “Ik heb een grote stap dit jaar gemaakt. Ik ben nu een van de beste sprinters ter wereld”, zo laat de Duitser weten.

“We moeten nu veel trainen om deze winter op dit niveau te blijven”, gaat Ackermann verder tegen VeloNews. “Dan zullen we zien wat er gaat gebeuren. Sinds mijn twee overwinningen in de Giro d’Italia ben ik erg zelfverzekerd. Nu kan ik écht grote wedstrijden winnen.”

“Ik ga goed met de druk om, daar heb ik nooit problemen mee gehad en ik hoop dat dat ook zal blijven”, aldus de Duitser, die in 2018 definitief doorbrak.

Sam Bennett
De Duitser ziet deze winter Sam Bennett vertrekken naar Deceuninck-Quick-Step, maar Ackermann weet niet of hij blij moet zijn met deze transfer. “Ik denk dat het goed is om Sam bij het team te hebben omdat hij een heel goede sprinter is. Persoonlijk weet ik niet of ik hem liever als tegenstander of ploeggenoot zie. Dit jaar zie je dat we de wedstrijden gedeeld hebben en dat we een heel goed jaar hebben gehad”, aldus Ackermann.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.