Pascal Ackermann maakt na sleutelbeenbreuk rentree in Circuit de Wallonie
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 8 mei 2024 om 10:59

Pascal Ackermann maakt na sleutelbeenbreuk rentree in Circuit de Wallonie

Pascal Ackermann zal donderdag na een inactiviteit van goed zeven weken weer een rugnummer opspelden. De Duitse sprinter – die bij een valpartij in de Classic Brugge-De Panne zijn sleutelbeen brak – maakt deel uit van de selectie van Israel-Premier Tech voor het Circuit de Wallonie.

De 30-jarige Ackermann kwam op woensdag 20 maart ten val in de Classic Brugge-De Panne en werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. De snelle Duitser moest vervolgens onder het mes voor een breuk in zijn linkersleutelbeen. Hij kon daarna beginnen aan zijn revalidatieproces. Hierdoor moest hij passen voor de belangrijkste voorjaarsklassiekers.

We zijn nu goed zeven weken verder en Ackermann is inmiddels volledig hersteld en klaar om weer te koersen. Hij lijkt ook meteen als kopman te worden uitgespeeld in het Circuit de Wallonie. Zijn ploeg Israel-Premier Tech rekent in de Waalse eendagskoers ook op Guillaume Boivin, Jake Stewart, Michael Schwarzmann, Rotem Tene, Luke Valenti en Kiaan Watts. De laatste drie renners komen normaal uit voor de opleidingsploeg.

Ackermann is bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Israel-Premier Tech. De Duitser, die in zijn carrière al veertig profoverwinningen wist te boeken, is nog op zoek naar zijn eerste zege van 2024. In de eerste weken van het seizoen verzamelde hij al wel enkele ereplaatsen. In Parijs-Nice snelde hij naar een derde plaats in een sprint en verder was hij vierde in Nokere Koerse.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.