maandag 9 april 2018 om 11:57

Pascal Eenkhoorn finisht bij debuut in Parijs-Roubaix: “Nieuwe stap in mijn ontwikkeling”

Na eerder al zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen, mocht Pascal Eenkhoorn ook in Parijs-Roubaix zijn opwachting maken voor LottoNL-Jumbo. In tegenstelling tot de Ronde, wist hij in de Helleklassieker de finish te halen. Door een lekke band moest hij het grootste deel van de koers achtervolgen. “Toen heb ik de hele koers achter de feiten aangereden jammer genoeg”, vertelt Eenkhoorn na afloop tegenover WielerFlits.

In het begin probeerde de debutant weer mee te gaan in de vlucht van de dag. “Ik probeerde mee te springen, maar helaas lukte dat niet. Er reed echt een mooie groep weg, daar had ik heel graag bij willen zijn.” Vervolgens kwam de renner van LottoNL-Jumbo op achterstand doordat hij achter de massale valpartij zat, maar wist hij nog wel terug te komen.

“Er was eigenlijk geen probleem, ik zat bij grote namen als Van Avermaet en Lampaert. Dan weet je zo vroeg in koers dat je nog wel terug komt.” Door zijn lekke band op de tweede kasseistrook heeft hij niet de koers kunnen rijden die hij had willen rijden, maar teleurgesteld is hij niet. “Geen teleurgesteld gevoel voor mij. Ik ben blij dat ik echt goed de finish heb bereikt. Dit is weer een stap in mijn ontwikkeling.”

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
9 april 2018 12:09
Veel respect voor Pascal , hier doet hij hardheid en veel ervaring mee op.
Zal me benieuwen wat verschillende forumleden nu zullen inbrengen en opmerkingen gaan plaatsen nadat ik vorige week nog vertelde dat hij Vlaanderen niet uitreed en zo toch een pak ervaring zou missen, doorrijden dat was het niet nodig , had geen zin en hij had hem wel uitgereden in een auto.
9 april 2018 12:15
ik hap ff voor de fun:
je had helemaal gelijk, kenner ! anderzijds, wie wil nou niet op die wielerbaan finishen ?
9 april 2018 12:19
@ikbenprocycling
Soms moeten ze vragen of ze de poorten nog even willen open doen bij wijze van spreken. Maar of dat een broodje aap verhaal is ???
9 april 2018 12:24
Want dat niet totaal uitgewoond de finish bereiken in Roubaix een nieuwe (!) stap is in zijn ontwikkeling, sluit uiteraard uit dat de manier waarop hij Vlaanderen heeft gereden niet een van de eerdere stappen kan zijn en dat hij daar echt uit had moeten rijden om ook daar een stap te zetten in zijn ontwikkeling. Hij vertelt in het filmpje notabene in welke situatie hij waardoor hij vorige week van de fiets stapte.
9 april 2018 12:26
De stappen die hij al heeft gezet, zijn toch wel heel mooi. In de BP kan hij weer aan de bak.
9 april 2018 12:43
@ Urbansteel, misschien een keer voor WO 2 werkelijk gebeurd ?
9 april 2018 12:55
@ikbenprocycling
Daar had ik nog niet / nooit bij stil gestaan . ;)
9 april 2018 13:02
@vlek
Hij had de Ronde van Vlaanderen echt uit moeten rrijden om ook daar een stap in zijn ontwikkeling te zetten? Want door een hele dag in de aanval rijden in één van de zwaarste eendaagse wedstrijden van het jaar kan hij natuurlijk geen stap in zijn ontwikkeling zetten als hij vervolgens de wedstrijd niet geheel uitrijdt...
9 april 2018 13:46
Het is wel zo dat er in Roubaix vaak nog renners finishen die al buiten tijd zijn, noormaal gesproken zie je dat toch maar heel zelden in eendaagse wedstrijden.
9 april 2018 13:50
edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten
9 april 2018 14:00
@sooike, Een tip: Berichten op deze site lezen, is geheel optioneel. Je kunt dus gewoon overslaan wat je niet interesseert.
9 april 2018 14:03
Sooike zelfs jij krijgt publiciteit en heb bij Roubaix al eens gehaald na 260 km koers?
9 april 2018 14:45
Op basis van het bovenstaande zou ik het toch willen samenvatten met "een dag om gauw te vergeten" ipv te spreken over "ontwikkeling". Zeker als je naar de "teamprestatie" kijkt.
9 april 2018 16:00
@Bettinwel, Jansen zette toch ook een behoorlijke stap?
9 april 2018 16:34
@Max01
Ik heb ooit Parijs-Roubaix gereden, maar de finish en dus ook de baan in Roubaix nooit gehaald. Maar de aandacht die deze jongen krijgt omdat hij wel heeft uitgereden vond ik een beetje overdreven. Maar blijkbaar kon deze visie niet door de beugel, want ik moet "dergelijke bijdragen achterwege laten". Geen schuttingtaal, geen scheldwoorden, maar gewoon een mening...helaas...het wordt hier niet getolereerd.
9 april 2018 18:59
@Sooike
Pak het niet persoonlijk op, gewoon vrolijk blijven en vrolijk blijven posten.

Voor nu kan ik de positieve instelling van Eenkhoorn wel waarderen. Maar volgend jaar mag ie best teleurgesteld zijn als ie pech heeft of niet beter presteert.
9 april 2018 19:10
De jongen is net 21 ... rijdt in Vlaanderen in de aanval in zijn eerste koers boven de 200km en rijdt daarna Parijs-Roubaix uit, volgens mij mag je dan heel tevreden zijn. Zijn tijd komt nog wel, het is nu vooral de komende jaren investeren en dat heeft hij de afgelopen weken prima gedaan.
9 april 2018 20:01
Knap hoor dat hij de koers uitfietst. Maar is dat/dit nieuwswaardig of pagina vulling? Kritisch en objectief blijven in de verslaglegging mag wel wielerflits, er zijn namelijk nog 100 andere die het kunstje ook geflinkt hebben waaronder mads pedersen, ahmund grundahl jansen(wordt even knap 16!), phil bauhaus etc etc
Doen we daar ook een artikel over?
9 april 2018 20:31
Er zijn net zoveel verhalen als starters en ik wil ze allemaal lezen ☺
9 april 2018 23:35
Ik lees liever een scherpe discussie dan reacties van mensen die allemaal vrolijk blijven
10 april 2018 08:12
''Pascal heeft vast goed geslapen na zo'n dagje Roubaix, hij slaapt namelijk altijd goed.''
''Voor Pascal is dit een droomkoers.'' Sorry, ik kon het niet laten;)
10 april 2018 12:25
@Explorer
Dit is een Nederlandse website voor wielerfans. Een interview met een Nederlandse wielrenner die voor het eerst Parijs-Roubaix heeft gereden lijkt me in deze context dus zeker "nieuwswaardig". Grappig dat je Jansen noemt aangezien die ook een eigen artikel heeft gekregen. Bauhaus is geen Nederlander en rijdt niet voor een Nederlandse ploeg dus in de context van een Nederlandse websites voor wielerfans is een interview met hem minder "nieuwswaardig". Is dit nou echt zo moeilijk te begrijpen jongens?!
10 april 2018 20:51
@ghostwriter, dat wij daarin van mening verschillen is duidelijk en ook niet erg. Snap alleen niet de overtrokken reactie van je. Relax kerel.
Ik hou ook van de koers en van de wielerflits website. Ze doen het top, maar het is geen toegevoegde waarde voor mij, de andere jongens die later geïnterviewd zijn boeien me dan ook weinig. Heb ze niet in koers gezien. Laat ze de top 15 maar interviewen en ja ook buitenlanders. Niet alleen nederlanders.
Kunnen ze hun engelse taal ook weer eens tonen:-)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.