maandag 2 april 2018 om 11:22

Pascal Eenkhoorn: “Ik wilde meezitten, en dat is gelukt!”

Pascal Eenkhoorn maakte indruk bij zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen. Hij zat mee in de zwaarbevochten vlucht van de dag en wist te imponeren op de Vlaamse heuvels. “Uiteindelijk zat ik dan mee, dat was hartstikke mooi”, zegt Eenkhoorn na afloop tegen WielerFlits.

Helaas voor de 21-jarige renner uit Genemuiden werd de vlucht al redelijk vroeg weer ingerekend. “Jammer genoeg kregen we als kopgroep niet veel ruimte. We werden al redelijk vroeg in de koers ingelopen”, aldus de strijdlustige Eenkhoorn. Hij was onder in indruk van de sfeer rondom de Ronde. “Kippenvel op de Oude Kwaremont. Ook op de Muur was zoveel publiek. Dat was echt een speciaal gevoel.” Ondanks dat hij de koers niet uitreed, heeft Eenkhoorn wel zijn gestelde doel behaald. “Ik wilde meezitten en dat was ook echt mijn doel. Dat is dan gelukt.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
2 april 2018 11:48
Dat was goed om te zien, dat zo'n jongeling toch lang mee kon komen. Na Powless in de MSR doet Eenkhoorn 't even in de RVV. Dan moet je toch van goede huize komen.
2 april 2018 12:02
Ook voor hem een grote pluim. Hopelijk houdt hij de opgaande lijn vast.
2 april 2018 12:06
Eenkhoorn, Schip en Jakobsen debuteren goed in het Vlaamse werk!
2 april 2018 12:36
In de kansloze vlucht zitten belangrijker vinden dan de koers uitrijden.

Aparte prioriteiten.
2 april 2018 12:41
TLJ heeft een degelijke ronde gereden, maar dat gejubel over in de kopgroep zitten mag van mij wel minder als je niet hebt uitgereden.
2 april 2018 12:44
In de vlucht zitten betekent toch, dat je kopman/collega's uit de wind kunnen zitten.
Van Baarle en Langeveld zaten ook in een kansloze vlucht?
2 april 2018 12:49
Pascal heeft nog nooit een koers boven de 200km gereden, dat hij het dan uiteindelijk niet tot de finish heeft gered in een koers die eigenlijk nooit stil heeft gelegen is een prima prestatie voor hem. Hij heeft het echt prima gedaan.
2 april 2018 14:05
Apart, als TLJ niet vertegenwoordigd is in de kopgroep wordt er geklaagd en nu is het voor sommigen weer niet goed. Gewoon netjes gedaan voor een jonge debutant zonder enige ervaring in lange koersen.
2 april 2018 14:10
Er zijn Renners in Parijs - Roubaix die toch door en uit rijden wetende dat ze te laat zijn en de poorten gesloten.
Neemt niet weg dat ik van de hele koers en alle Nederlandese renners heb genoten maar ook van Wout van Aert, ik mag hem wel.
2 april 2018 14:14
Had hem ook veel liever zien uitrijden en dacht eigenlijk dat hij dat ook gedaan had.
2 april 2018 14:20
Hoeveel renners uit die kopgroep zullen überhaupt de finish hebben gehaald? Gezien de strijd vanuit de start, het moment van inrekenen en de nog volgende rondjes over de Kwaremont, zullen dat er niet veel zijn geweest.

Eenkhoorn heeft een geweldige koers gereden; was een van de bedrijvigste in de eerste uren en stak zich ook in de uiteindelijke kopgroep bepaald niet weg.
2 april 2018 14:23
Klopt maar dat neemt niet weg dat sommigen (oa ik) zich er dan over verbazen dat ie niet uitrijdt nu hij er toch is.
2 april 2018 14:26
Waar zit die verbazing dan in?
2 april 2018 14:30
Die verbazing zit er wat mij betreft in dat zo'n gast daarna niet op een wat relaxter tempo desnoods bij de laatsten aanhaakt en naar de finish rijdt om de ervaring compleet te maken, zowel sportief als gevoelswaardig een meerwaarde lijkt me toch.
2 april 2018 14:40
Je eerste echte grote koers uitrijden schept hardheid en ervaring voor de volgende uitgave , je weet dan een beetje wat je te wachten staat, waar het link wordt en waar je rustig achter kan zitten zoals die grote meneer. Met dit in je achterhoofd heb je minder verbazing bij de volgende uitgave.
2 april 2018 14:44
Eenkhoorn werd toch ingelopen (en meteen gelost) op het moment dat die groep die op een kwartier binnen komt nog niet gelost waren? De twee uit de kopgroep die wel de finish hebben gehaald zaten toen nog voor het peloton.
2 april 2018 14:50
Er zijn Renners in ( vul zelf maar in als je dat eventueel kunt ) die toch door en uit rijden wetende dat ze te laat zijn en de poorten gesloten en of iedereen al naar huis is. Al wordt je als eerste gelost door het peloton.
2 april 2018 14:51
Eenkhoorn heeft RVV wel uitgereden, in de ploegauto weliswaar, en zo toch de rest van het parcours en sfeer ervaren. Zijn missie was nu de sponsors/ploeg en last but not least zichzelf zo vroeg en lang mogelijk in beeld rijden, zonder verdere illusies.
Volgend jaar is wel een must RVV op de fiets uit te rijden. Graag dan in de voorste linies van G2, ook een hele mooie leerfase, en opmaat voor verder moois, of schoons op zijn Vlaams.
2 april 2018 14:55
Quote:
Er zijn Renners in ( vul zelf maar in als je dat eventueel kunt ) die toch door en uit rijden wetende dat ze te laat zijn en de poorten gesloten en of iedereen al naar huis is. Al wordt je als eerste gelost door het peloton.

Ja, prachtige verhalen zijn dat altijd. Ik denk echter niet dat het verbazingwekkend kan zijn dat Eenkhoorn dit niet heeft gedaan.
2 april 2018 15:04
Wie de eerste uren heeft gekeken heeft kunnen zien dat het 70 km duurde voordat de eerste kopgroep mocht weg rijden. 70 km volle koers waarin Eenkhoorn een aantal keer geprobeerd heeft om weg te komen. Dat kost zoveel energie naast het verdere volle bak rijden in de kopgroep dat je na 175 km wel uitgepierd bent. Als je dan ook nog nooit een koers langer dan 200 km hebt gereden is het niet verwonderlijk dat je hem niet uitrijdt. Hier wordt Eenkhoorn wel sterker van.
2 april 2018 15:04
Quote:
Ja, prachtige verhalen zijn dat altijd. Ik denk echter niet dat het verbazingwekkend kan zijn dat Eenkhoorn dit niet heeft gedaan.


Daar kan en mag gelukkig iedereen zijn eigen mening over hebben.
Wat niet wegneemt dat het een verfrissende sterke nieuwe Hollander is met heel veel kopwerk in deze Ronde van Vlaanderen.
2 april 2018 15:20
@UrbanSteel
Uitrijden doe je in de koers. Buiten de koers finishen kan elke wielertoerist. Eenkhoorn is 200 km in de aanval geweest en is 30 km voor het einde in de auto gestapt. Heeft daarmee genoeg hardheid opgedaan.
2 april 2018 15:35
@makluzat

De elf koppen tellende vroege vlucht vormde zich pas na zeventig kilometer , dus zou hij volgens jou tot na de finnish in de kogroep hebben gezeten
Quote:
Uitrijden doe je in de koers. Buiten de koers finishen kan elke wielertoerist.

Dus alle renners die te laat binnenkomen in een etappe in de Tour of andere ronde zijn wielertoeristen ?
Als je in de koers zit ( etappe of dagkoers ) kun je nooit buiten de koers finishen , wel buiten de tijd , ik dacht dat jij dat jij dat wel zou weten.
2 april 2018 15:49
Dat er uberhaubt mensen zijn die het nodig vinden om hun onbegrip te uiten dat hij na een zwaar begin en een lange aanval niet zijn eerste koers van 250+ kilometer uitrijdt kan ik dan weer niet begrijpen...
2 april 2018 16:02
Gaat ook om het gevoel natuurlijk als je hem wel uitrijdt, die laatste km's leken niet onoverkomelijk, schouders zaten nog netjes in de kom.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.