Pascal Eenkhoorn mist EK op de weg, Boy van Poppel vervangt hem
foto: Cor Vos
Youri IJnsen
zaterdag 13 augustus 2022 om 18:08

Pascal Eenkhoorn mist EK op de weg, Boy van Poppel vervangt hem

Pascal Eenkhoorn heeft zich moeten afmelden voor het EK wielrennen op de weg. De 25-jarige Nederlands kampioen was een close contact met een persoon die een coronabesmetting opgelopen heeft. Bondscoach Koos Moerenhout heeft Boy van Poppel ingevlogen als vervanger, bevestigt de keuzeheer aan WielerFlits.

Vanuit het tactisch perspectief verandert er niet zo veel voor Nederland. Sprinter Fabio Jakobsen blijft het absolute speerpunt op het zo goed als vlakke parcours in München, Duitsland. Eenkhoorn zou in die tactiek uitgespeeld zijn om eventueel mee te springen met aanvallen. Daarmee zou hij mogelijk de verantwoordelijkheid voor het dragen van de koers bij een ander land kunnen leggen.

Als dat niet het geval was geweest, zou de Nederlands kampioen van Jumbo-Visma een rol hebben gehad aan het begin van de sprinttrein. Die positie zal Boy van Poppel (Intermarché-Wanty-Gobert) nu gaan invullen. Met onder meer tempobeulen als Daan Hoole, Jos van Emden, Elmar Reinders en Nils Eekhoff, heeft Jakobsen een sterke ploeg rond zich. Zijn aantrekker is de dit seizoen veelal bewierookte Danny van Poppel.

Boy van Poppel – foto: Cor Vos


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.