Pascal Eenkhoorn zegeviert in de Heistse Pijl
foto: Nico Dick
zaterdag 31 juli 2021 om 18:13

Pascal Eenkhoorn zegeviert in de Heistse Pijl

De zege in de Heistse Pijl is naar Pascal Eenkhoorn gegaan. De renner van Jumbo-Visma reed samen met Yves Lampaert en Jonas Rickaert  in de laatste dertig kilometer weg uit een omvangrijke kopgroep en mocht uiteindelijk in Heist om de zege spurten.

De verwachte massasprint bleef zaterdag uit in de Heistse Pijl. Een sterke vroege vlucht was daar mede verantwoordelijk voor. Tot diep in de finale bleven Oscar Riesebeek, Sean Flynn, Valentin Tabellion, Thomas Mein en Eirik Lunder vooruit.

Het zorgde ervoor dat een aantal renners al vroeg in de finale uit hun hok kwam. Onder meer Jens Debusschere, Pascal Eenkhoorn, Guillaume Van Keirsbulck, Tom Devriendt, Alex Colman, Florian Senechal, Jonas Rickaert, Timo Roosen en Yves Lampaert gingen op 90 kilometer van de meet in de tegenaanval. Zij zouden er bijna zestig kilometer over doen om het resterende gat van anderhalve minuut op de vijf koplopers te dichten.

Fut uit het peloton, Groenewegen tevergeefs in de tegenaanval
In het peloton ging de fut er door de nieuw weggereden groep steeds meer uit, aangezien er meerdere renners van de grootst aanwezige ploegen Deceuninck-Quick-Step en Jumbo-Visma meezaten. Het gevolg was dat hun voorsprong verder en verder uitliep. Uit het peloton reed uiteindelijk nog een kleine groep met daarbij Jules Hesters, Marten Kooistra en Dylan Groenewegen weg, maar zij zouden de kop van de koers niet meer zien.

Na de samensmelting van de vroege vlucht en de sterke groep achtervolgers waren er nog 38 kilometer te rijden. Duidelijk was inmiddels dat zij om de zege zouden strijden. Maar wie zou er in Heist winnen?

Eenkhoorn, Lampaert en Rickaert blijven weg
Riesebeek probeerde het nog een keer met Flynn, maar zijn poging kon niet op succes rekenen. Eenkhoorn, Lampaert en Rickaert hadden een paar kilometer later wel succes. Zij zouden in de laatste veertig minuten wegrijden en uiteindelijk om de zege spurten, want aanvallen in deze groep bleven uit.

In de sprint probeerde Rickaert zijn vluchtgenoten de kop op te drukken, maar Eenkhoorn en Lampaert lieten zich niet vangen. Met nog 300 meter te gaan besloot de renner van Jumbo-Visma vanuit derde positie zijn sprint in te zetten: Lampaert en Rickaert hadden er geen antwoord meer op.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.