Paternoster, Burger, Bax, Minnaard, Clement, Nobel

Paternoster, Burger, Bax, Minnaard, Clement, Nobel

Letizia Paternoster - foto: Luca Bettini/BettiniPhoto©2017

zondag 29 april 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits diverse nieuwtjes. Vandaag onder andere over een toptalente die wint in Luxemburg, dubbel succes voor Nederland in een Poolse beloftenkoers, een geblesseerde Marco Minnaard en een primeur voor Stef Clement.

Paternoster slaat dubbelslag op slotdag Festival Elsy Jacobs

Dat de 18-jarige Letizia Paternoster een toptalent is, liet de Italiaanse vorig jaar al zien. Ze werd als juniore nationaal kampioen op de weg en in de tijdrit, stond op het EK op beide disciplines ook op het podium en kreeg na de WK-wegrit brons omgehangen. Dit jaar maakt ze haar profdebuut namens Astana en dat doet ze met verve. Wat heet: Paternoster sloeg vandaag in het Festival Elsy Jacobs een dubbelslag. Ze won de sprint van een uitgedund peloton voor Lotta Lepistö en Elisa Balsamo en grijpt door de bonificaties ook de overwinning in het eindklassement.


Sven Burger bezorgt WPGA zege in Polen, Sjoerd Bax nieuwe leider

Zoals beloofd volgen wij dit seizoen met extra aandacht de talenten van de toekomst. In Polen strijdt tot en met donderdag een deel van het beloftenpeloton tegen elkaar in de Carpathian Couriers Race. Na de openingsetappe mocht onze landgenoot Joep Steinbusch vandaag de leiderstrui dragen. Er stonden twee korte ritten op het programma rondom Jablonka. De eerste werd in een massasprint gewonnen door Ahmed Galdoune uit Marokko en had geen invloed op de leiding van de 21-jarige Steinbusch.

In de tweede rit was dat compleet anders. Sjoerd Bax (derde algemeen op acht seconden van Steinbusch) sprong mee in een kopgroep van twaalf. De renner van Delta Cycling Rotterdam pakte belangrijke boni’s en wist met de groep voor het peloton uit te blijven, waardoor hij de leiding overnam van Steinbusch. Het was dubbel succes voor Nederland, want clubrenner Sven Burger van de WPGA, die ook mee zat, won de sprint van de kopgroep.

In Italië is tot en met dinsdag de Toscana Terra di Ciclismo Eroica aan de gang. Vandaag was – op de tweede dag – opvallenderwijs een rustdag.


Marco Minnaard zwaar gehavend uit Romandië

De laatste twee etappes van de Ronde van Romandië zal Marco Minnaard graag vergeten. Naast dat hij gisteren zijn bergtrui aan Thomas De Gendt verloor, kwam hij toen ook nog hard ten val. De Zeeuwse coureur van Wanty-Groupe Gobert haalde de finish nog wel, maar achteraf bleek de schade toch erg. Minnaard heeft mogelijk zijn linkerhand gebroken, zijn schouder was ontwricht en zijn heup gekneusd. Hierdoor miste hij de slotrit.


Clement heeft een primeur, Tankink kan gerust naar geboorte toe

Voor Stef Clement was de eindzege van Primož Roglič in de Ronde van Romandië een bijzondere. De ervaren Brabander is bezig aan zijn tweede periode bij LottoNL-Jumbo en voorgangers, maar winst in een eindklassement in de WorldTour maakte hij nog nooit mee. “In de acht jaar dat ik bij deze ploeg rijd, maakte ik nooit deel uit van een selectie die een WorldTour-klassement won. Heel trots, heel blij”, schrijft hij op Twitter.

Voor Bram Tankink was er dubbel goed nieuws. Zijn vrouw staat op het punt van bevallen, waardoor enkele dagen geleden Tankink twijfelde of hij naar huis moest gaan terwijl Roglič aan de leiding stond van het klassement. Na de laatste rit bleek dat de baby nog niet ter wereld is gekomen, waardoor hij nog bij de bevalling aanwezig kan zijn. Dat vertelt Tankink met een knipoog op Twitter.


Ariesen vierde in Skive-Løbet, Nobel derde in klassement Senegal

André Looij heeft zijn zege in de Himmerland Rundt geen vervolg kunnen geven in de Deense eendagskoers Skive-Løbet. De eindsprint werd gewonnen door thuisrijder Rasmus Bøgh Wallin, voor zijn landgenoten Andreas Stokbro en Christoffer Lisson. De beste Nederlander werd vierde: Johim Ariesen.

In de Ronde van Senegal eindigde een Nederlander op het eindpodium. Rick Nobel van het Global Cycling Team had al wat te vieren nadat ploeggenoot Jos Koop de zevende rit won, en vandaag verzekerde hij zich van de derde plek in het eindklassement. Cultheld (met de baard) Dan Craven won de Afrikaanse rittenkoers. De laatste rit ging naar Islam Mansouri uit Algerije van Sovac-Natura4Ever.


Rob Peeters ploegleider Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

De onlangs gestopte veldrijder Rob Peeters gaat aan de slag als ploegleider. In september begint hij aan zijn nieuwe job, vertelt hij aan Sport.be. “Ik lag mee aan de basis van de opstart van dit team. Aanvankelijk zou dit zelfs een eenmansploeg rond mij worden. Mijn verbondenheid met de ploeg is dan ook groot en ik ben bijzonder tevreden dat ik hier aan de slag kan”, zegt de 32-jarige Peeters, die stage mocht lopen op trainingskamp in Mallorca. Na zijn eerste ervaringen besloot hij te tekenen, tot tevredenheid van manager Geert Vanhoof: “Hier op Mallorca kon hij uitzoeken of de job hem aanspreekt. Blijkbaar voelde hij zich de voorbije week goed in zijn vel.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Scott Sunderland 29 april 2018 om 20:32

Oei Minnaard…dat wordt waarschijnlijk geen tweede Tour dan….zou erg lullig zijn zeg. Gun je hem niet dit.

0
assen 29 april 2018 om 21:10

Hij liet zien goed mee te kunnen, Minnaard.

0
Jacco van Stierop 29 april 2018 om 21:17

Deze Paternoster leidt ons wèl in bekoring.

0
Gilberto 29 april 2018 om 21:26

Wel een poepie he die Letizia? Ik vind Sagan trouwens ook een lekker ding, voor het geval ik door doorgeslagen feministen aangevallen word op vrouwonvriendelijke uitspraken…

0
Romāns Vainšteins 29 april 2018 om 21:55

Met baard en musketierscoup, of zo lekker glad en kaal ?

0
Max01 29 april 2018 om 21:59

In de dj wereld vinden we het sinds kort verschrikkelijk wat voor een leven sommige jongens daar hebben. Maar als onzeker is of je er wel bij bent als je kind geboren wordt… En zie ook de tweet van Thomas de Gendt deze week die zijn kinderen maar een paar weken per jaar ziet. Toch ook niet heel gezond. Gelukkig is het allemaal maar tijdelijk maar toch, heftig!

0
Hoebele 29 april 2018 om 22:05

Wat een gouden generatie zit eraan te komen in Italië: Paternoster, Balsamo, Pirrone, Bertizzolo, Persico, Barbieri, Fidanza enz. enz.

0
GekkeHenkie 29 april 2018 om 22:11

Sven Burger rijdt trouwens voor wpga in polen en niet voor nwvg. Is dus al hun tweede overwinning in drie etappes.

0
Mwielerfan 29 april 2018 om 22:30

Paar weken lijkt me schromelijk overdreven

0
Piet Lut 30 april 2018 om 01:16

Instagram: unfollow miss DNF Moonen, follow Paternoster

0
Fort 30 april 2018 om 07:36

Ze heeft in ieder geval iets vrij belangrijks wat Puck niet heeft …echt wielertalent.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone