Aangereden Paternoster loopt breuk in handwortelbeentje op
foto: Cor Vos
vrijdag 22 november 2019 om 17:15

Aangereden Paternoster loopt breuk in handwortelbeentje op

Letizia Paternoster is vandaag aangereden tijdens een fietstocht. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving betrof het geen trainingsronde, maar een tocht op haar stadsfiets. Ze liep een breuk op aan een handwortelbeentje en een voortand brak. Ze bleef bij bewustzijn en er werd geen hersenschudding geconstateerd.

Paternoster werd vanochtend aangereden door een auto in de omgeving van Arco, toen ze op haar stadsfiets reed. Ze was niet aan het trainen op haar racefiets, zoals eerst gemeld werd. Het ongeluk gebeurde op een rotonde, waarbij de automobilist de renster van Trek-Segafredo over het hoofd zag. Naar verluidt werd zijn zicht belemmerd door het frame van zijn auto.

De onfortuinlijke Italiaanse werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis, waar een kleine breuk in haar pols werd vastgesteld. Ook liep ze verwondingen aan haar gezicht op. Voor het herstel van de breuk staat normaal gesproken dertig dagen, meldt de Italiaanse lokale krant L’Adige. Het gipsverband moet ze zeker een maand dragen.

Europees kampioene
Afgelopen seizoen wist Paternoster twee zeges te boeken. In januari was ze de beste in de openingsrit van de Tour Down Under en tijdens het EK wielrennen in Alkmaar won Paternoster de wegwedstrijd voor beloften. Ook werd ze derde in Gent-Wevelgem. De Italiaanse is ook op de baan actief en werd eerder dit jaar vice-wereldkampioen op het omnium.

Update 17.25 uur

“Alles gebeurde zo snel dat ik niet eens kon nadenken. Ik reageerde alleen met mijn hand om mijn val te breken”, liet Paternoster weten in een persbericht van haar ploeg, nadat ze zich had laten behandelen. “Toen ik weer bij zinnen kwam, merkte ik dat mijn hoofd in orde was en toen concentreerde ik me op mijn hand. Helaas bevestigden de foto’s mijn slechte voorgevoel.”

Ondanks de tegenslag blijft ze positief. “De teleurstelling is enorm. Vandaag was pas mijn tweede trainingsdag na terugkomst van vakantie en rust na het seizoen. Het is natuurlijk niet de beste manier om het nieuwe seizoen te beginnen, maar ondanks alles wil ik vooruit kijken en positief denken en reageren. Een handfractuur mag geen invloed hebben op mijn voorbereiding op het belangrijke seizoen 2020.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.