Patrick Bevin euforisch: “WorldTour-zeges zijn zo lastig te behalen”
foto: Cor Vos
woensdag 16 januari 2019 om 10:49

Patrick Bevin euforisch: “WorldTour-zeges zijn zo lastig te behalen”

CCC heeft als doelstelling om dit seizoen minstens twintig zeges te behalen. Daarvoor hoeft het nog maar achttien keer te winnen en dat dankt de Poolse ploeg aan Patrick Bevin. Na zijn Nieuw-Zeelandse tijdrittitel, sloeg hij ook een dubbelslag in de tweede rit van de Tour Down Under. “Dit betekent veel voor me”, zegt hij in een persbericht.

Bevin maakte indruk met een lange eindsprint, waarin Caleb Ewan en Peter Sagan geen steek dichterbij kwamen. “Het is lang geleden dat ik zo’n goede sprint reed”, vertelt de 27-jarige Nieuw-Zeelander. “Ik heb hard aan mijn tijdrit gewerkt de voorbije winter en de kracht die ik daardoor op deed, maakt het nu iets makkelijker voor me. En ik had ook goede benen. De ploeg zou werken voor Jakub Mareczko en ik had een vrije rol. Toen Luis León Sánchez vertrok na die valpartij, wist ik dat ik moest proberen om hem als springplank te gebruiken. Als ik had gewacht, had ik de sprinters namelijk nooit kunnen kloppen!”

Dinsdag zat Bevin mee in de vroege vlucht en hij sprokkelde onderweg vijf bonus seconden. Aan de meet pakte hij er vandaag weer tien, waardoor hij ook de nieuwe leiders is. “We vechten voor alles wat we kunnen bemachtigen”, zegt de CCC-renner. “We zijn een heel nieuwe ploeg met een compleet andere mindset en andere doelen. Ik wilde ook geen tijd verliezen met het oog op het klassement. Het is nu nog een dikke week, maar donderdag is meteen erg lastig. Het is mijn vierde Tour Down Under en ik denk dat de vierde rit de zwaarste is die ik hier ooit gedaan heb. Maar ik voel me goed en wil voor de leiding vechten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.