Patrick Bevin is topsprinters de baas in Tour Down Under
foto: Cor Vos
woensdag 16 januari 2019 om 05:27

Patrick Bevin is topsprinters de baas in Tour Down Under

Patrick Bevin is de verrassende winnaar geworden van de tweede etappe in de Tour Down Under. De coureur van CCC ging in de door een valpartij ontsierde etappe naar Angaston vroeg aan en verschalkte daarmee topsprinters als Caleb Ewan en Peter Sagan. Bevin is tevens de nieuwe leider.

Vluchters en peloton trotseren de warmte
Opnieuw werd een etappe in de Tour Down Under geteisterd door het warme weer. Waar de eerste etappe met drie kilometer werd verkort, werd er in de tweede etappe zelf 25 kilometer geschrapt. Dat was logisch te noemen, want ook woensdag sloeg het kwik weer meer dan veertig graden aan.
Deze omstandigheden maakten het niet aantrekkelijk om een vroege vlucht te vormen. Toch waren drie coureurs dapper genoeg om nog een poging te wagen. Jason Lea, Artyom Zakharov en Jaime Castrillo reden een voorsprong van meer dan drie minuten bij elkaar, maar werden vlak na halverwege koers teruggepakt door het peloton.

Bevin verrast met dubbelslag
Daarna was het de beurt aan Mathieu Ladagnous. De Fransman reed in het restant van de koers nog een voorsprong van bijna twee minuten bij elkaar, maar strandde in het zicht van de haven. Met nog 1,5 kilometer te gaan moest hij eraan geloven; de sprinters zouden opnieuw met elkaar om de zege gaan strijden.

Een valpartij in de laatste kilometer zorgde voor een hectische sprint. De meeste grote namen bleven overeind, maar de chaos was daar. Bevin profiteerde van die chaos door vroeg aan te gaan; de Nieuw-Zeelander zag niemand meer over zich heen komen en sloeg op die manier een dubbelslag. Zelfs Ewan en Sagan kwamen er niet meer aan te pas.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.