Patrick Lefevere: “Alaphilippe aanbod gedaan, hoop binnenkort op nieuws”
foto: Cor Vos
woensdag 22 mei 2019 om 16:11

Patrick Lefevere: “Alaphilippe aanbod gedaan, hoop binnenkort op nieuws”

Patrick Lefevere heeft Julian Alaphilippe een voorstel gedaan om hem langer te binden aan Deceuninck-Quick Step. Hoewel de ploegbaas nog altijd niet weet of hij ook na dit seizoen verzekerd is van de sterke Fransman, hoopt hij binnen enkele dagen op nieuws.

“Ik heb een voorstel neergelegd bij de zaakwaarnemer van Alaphilippe tijdens de Ronde van Californië en ik hoop de komende dagen nieuws te hebben. Ik weet niet of hij aanblijft, maar natuurlijk hoop ik het. Het is echt een geldkwestie”, vertelt Lefevere aan Cyclingnews. Alaphilippe wordt gelinkt aan andere ploegen, onder meer Total Direct Energie zou interesse hebben.

De Fransman bezorgde Lefevere en Deceuninck-Quick Step al meerdere grote zeges dit seizoen. Zo won hij al Strade Bianche, Milaan-San Remo en de Waalse Pijl en zegevierde hij in twee ritten in Tirreno-Adriatico. Momenteel is hij zich aan het voorbereiden op het Critérium du Dauphiné en de Tour de France.

Maximiliano Richeze
Ook aan een belangrijke helper in de ploeg, Maximiliano Richeze, wordt getrokken. Volgens Italiaanse media heeft UAE Team Emirates het gemunt op de Argentijn, die er een functie zou krijgen in de sprinttrein van Fernando Gaviria. Echter, Lefevere zou ook Richeze graag bij de ploeg houden.

“We praten nog altijd met hem”, zegt Lefevere. “Hij wil een tweejarig contract en ik heb daar wat twijfels bij omdat hij al 36 jaar is. Het is natuurlijk nog altijd een steengoede renner en ik denk niet dat zijn tijd al voorbij is. Daarnaast hou ik niet alleen van hem als renner, maar ik hou ook van Max als persoon. Maar ik kan iemand niet een contract geven, slechts omdat ik hem liefheb.”

Marcel Kittel wordt dan weer in verband gebracht met Deceuninck-Quick Step. De Duitser verliet onlangs Katusha-Alpecin om een break te nemen, maar het is onwaarschijnlijk dat de Duitser terugkeert naar de Belgische formatie. Lefevere vertelde Cyclingnews dat er geen contact is geweest tussen hem en Kittel over een terugkeer in 2020.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.