Patrick Lefevere: “Alaphilippe bewijst nu mijn ongelijk, maar ik heb dat graag”
Foto: Cor Vos
vrijdag 17 mei 2024 om 09:00

Patrick Lefevere: “Alaphilippe bewijst nu mijn ongelijk, maar ik heb dat graag”

De ritzege van Julian Alaphilippe in de Giro d’Italia, heeft ook zijn ploegbaas bij Soudal Quick-Step, Patrick Lefevere, geplezierd. Lefevere was eerder dit jaar een aantal keer kritisch voor zijn poulain in de media, maar neemt die woorden nu (deels) terug. Dat vertelt hij tegen HLN.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Lefevere benadrukt dat die kritiek niet persoonlijk was. “Mijn relatie met Julian is niet wat velen ervan willen maken. Dat ventje rijdt bij mij sinds zijn zeventiende. Ik heb al die jaren in hem geloofd. De laatste jaren gaat het wat minder, ja. Het is zeker niet mijn fout. Ik zeg ook niet dat hij er veel aan kan doen. Het is wat het is. Ik heb genoeg herhaald dat ik niet content was. Dat was niet persoonlijk. Het was niet genoeg voor wat hij kan en waarvoor hij betaald wordt. Dat is mij niet in dank afgenomen. Misschien heb ik het niet op de juiste manier gezegd. Ik heb nu eenmaal geen andere stijl.”

Maar de ervaren ploegbaas wilde de Franse ex-wereldkampioen wel aan boord houden, alleen wilde hij dat enkel tegen andere voorwaarden dan zijn huidige contract. “Ik heb vorig jaar voorgesteld om zijn contract te verlagen. Niet dat ik hem zou vernederen. Mijn voorstel was om hem in 2024 minder loon te betalen, maar ook om 2025 erbij te nemen. Dat bewees dat ik nog altijd vertrouwen had. Dat werd geweigerd en daar stopte het voor mij.”

“Maar kijk, Julian bewijst nu mijn ongelijk. Ik heb dat graag. En ik voel me niet te goed om dat toe te geven. Niet dat ik honderd procent ongelijk heb. Want we spreken over geld, en dat moet ook ingevuld worden. Het is niet mijn stijl om een rennerscontract te verlengen voor minder geld. Maar nogmaals, ik kan niet zeggen dat hij de laatste twee jaar goed gereden heeft.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.