Patrick Lefevere: “Gele trui is mooi meegenomen”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 17:54

Patrick Lefevere: “Gele trui is mooi meegenomen”

Patrick Lefevere heeft met Deceuninck-Quick-Step de eerste ritzege in de Tour de France binnen. Julian Alaphilippe soleerde in de derde etappe naar Épernay naar de dubbelslag. “Het is pas de eerste”, grapt Lefevere bij Sporza.

Alaphilippe wist in de heuvelachtige finale vroeg aan te vallen en zo de concurrentie op achterstand te zetten. “Het was risicovol, maar we hadden verkend”, zegt de ploegbaas. “Hij wist waar hij naartoe reed. Het was een klein peloton erachter, maar toch wel een groot nummer. Dit was het plan niet. Het plan was om te sprinten voor overwinning, maar met Alaphilippe weet je het nooit.”

De gele trui, die de Franse heuvelrenner overneemt van Mike Teunissen, noemt Lefevere mooi meegenomen. “We moeten toch altijd op kop rijden. Vandaag ook, samen met Jumbo-Visma. Tot de slotfase”, aldus Lefevere, die het tijdverlies in de ploegentijdrit wel had verwacht. “De grote motoren van Jumbo-Visma tegenover onze lichtgewichtjes, dat was een ongelijke strijd op een vlak parcours. Daar moeten we niet over klagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.