donderdag 26 oktober 2023 om 10:45

Patrick Lefevere is geen fan van gravelrit: “Je kan er de Tour verliezen”

Video Patrick Lefevere heeft bij de microfoon van WielerFlits zijn mening gegeven over het Tourparcours van 2024. “Dit is een van de lastigste rondes van de voorbije jaren”, vindt de team-manager van Soudal Quick-Step.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Al van bij de start in Italië is het totaal niet makkelijk”, vindt Lefevere. “In de vierde rit is het al aankomst bergop. Daarna is het heel gevarieerd, met bepaalde korte etappes die al cols hebben bij de start.”

Ook een punt van discussie: de gravelrit. Wat is de mening van Lefevere daarover? “In het begin was ik ook geen fan van de Strade Bianche. Alleen een idioot verandert nooit van mening, maar ik vind niet dat elke rittenkoers van betekenis nu gravelstroken in het parcours moet opnemen. Je kunt in dat soort ritten de Tour niet winnen, maar wel verliezen.”

Kopman Remco Evenepoel mogen we alvast aan de start verwachten. “Die kans is groot, ja.” Voor de sprinters binnen zijn ploeg ziet het er minder goed uit. “Ik vind het voor de rappe mannen wat tegenvallen. Daarnaast zie je dat de afgelopen jaren steeds minder grote ploegen een sprinter meenemen. Dat maakt het moeilijker om het peloton samen te houden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.