Patrick Lefevere: “Moeten alle strontvliegen en aasgieren van Remco Evenepoel afhouden”
foto's: Cor Vos
zaterdag 1 oktober 2022 om 11:53

Patrick Lefevere: “Moeten alle strontvliegen en aasgieren van Remco Evenepoel afhouden”

Patrick Lefevere heeft in zijn wekelijke column in Het Nieuwsblad nog eens teruggeblikt op de soap rond de mogelijke transfer van Remco Evenepoel. Intussen is duidelijk dat die er niet zal komen. “Vanaf nu gaan we met de vliegenmepper rond Remco moeten hangen”, schrijft Lefevere.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De manager van Quick-Step-Alpha Vinyl is meteen duidelijk in zijn column. “De vermeende interesse van Ineos voor Remco Evenepoel? Een storm in een glas water. Of een scheet in een fles, zo u wil. Het is ongelofelijk hoeveel inkt de voorbije dagen daarover is gevloeid, maar de bottomline is dat Remco voor Quick-Step Alpha Vinyl rijdt en dat de komende jaren zal blijven doen.”

Donderdag zat Lefevere nog samen met Evenepoel en zijn vader Patrick. De transfersoap is ook ter sprake gekomen tijdens het diner, laat de Belg weten. “Patrick Evenepoel speelde open kaart: er is interesse, in het verleden is er ook vrijblijvend gepraat, maar een transfer is niet aan de orde. Discussie gesloten. Daarnaast hebben we gehad over de ploeg, nu en in de toekomst. Ik heb nog eens uitgelegd dat er voor 2023 geen ruimte meer is voor versterking, maar dat ik in 2024 vijftien renners heb die einde contract zijn.”

‘Met de vliegenmepper rond Remco hangen’
“De voorbije week was geen aanbeveling om heel open te zijn richting pers”, zegt Lefevere. “Conclusie van het verhaal is dat deze week duidelijk gemaakt heeft dat we vanaf nu met de vliegenmepper rond Remco gaan moeten hangen. Om alle strontvliegen en aasgieren van hem af te houden. Wie denkt mee aan tafel te schuiven of te schuimen zonder te betalen, die zal eraan zijn voor de moeite.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.