Patrick Lefevere na ondermaatse E3: “We hadden beter een orgie kunnen organiseren”
foto: Cor Vos
zaterdag 26 maart 2022 om 12:45

Patrick Lefevere na ondermaatse E3: “We hadden beter een orgie kunnen organiseren”

Quick-Step Alpha Vinyl had in de voorbije drie edities steeds de winnaar in de ploeg in de E3 Saxo Bank Classic. Vrijdag moest het team zich echter tevreden stellen met een tiende plaats. Voor manager Patrick Lefevere kwam het niet als een verrassing.

In zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad laat Lefevere weten: “Dit was niet goed, niet leuk, niet op het niveau dat we van onze ploeg gewend zijn. Al zag ik er ook meteen bij: verrassend was het voor mij ook niet. Ik ga de lijst van zieken niet nog eens opsommen, maar het zijn er gewoon te veel op dit moment. Om het met een boutade te zeggen: we hadden in december in plaats van een super-covid-safe trainingskamp beter een orgie georganiseerd. Dan was iedereen toen al ziek geworden. Dat speelt mee in het overwicht van Jumbo-Visma: zij hebben hun miserie toen gehad, wij hebben ze nu.”

Volgens de ploegmanager is het echter niet alleen maar kommer en kwel in zijn team en hij is dan ook optimistisch voor Gent-Wevelgem, die voor zondag op de kalender staat. “We gaan ook niet te zwartgallig zijn. Florian Sénéchal is lek gereden vlak voor de Paterberg: een slechter moment is moeilijk denkbaar en al helemaal als je op de neutrale wagen van Shimano moet rekenen voor depannage. Maar met de benen van Florian is weinig verkeerd. Voor Gent-Wevelgem hebben we gewoon een sterke ploeg. We recupereren Yves Lampaert en hebben met Fabio Jakobsen de snelste sprinter.”

In de klassiekers blijft Quick-Step Alpha Vinyl vooralsnog onder de maat, maar daarbuiten pikt de ploeg geregeld overwinningen mee. “We hebben dit seizoen al vijftien koersen gewonnen. Alleen UAE Emirates doet beter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.