Patrick Lefevere na winst teamranking: “Klassementen liegen normaal gesproken niet”
woensdag 23 oktober 2019 om 12:33

Patrick Lefevere na winst teamranking: “Klassementen liegen normaal gesproken niet”

Deceuninck-Quick Step kan wederom terugkijken op een geslaagd wielerjaar. De overwinning van Enric Mas in Guangxi was de 68e zege van de formatie van Patrick Levere. De ploeg was tevens de beste in de UCI World Team Classification. “Klassementen liegen normaal gesproken niet. Wanneer je van januari tot oktober wint, ben je het beste team ter wereld”, aldus Lefevere.

“We zijn hier enorm trots op, al was het niet gemakkelijk”, aldus Lefevere. “We zijn geen team dat zich richt op grote rondes, wat de meeste punten oplevert. Het klassement winnen met zo’n enorme hoeveelheid punten maakt deze overwinning nog opmerkelijker. Klassementen liegen normaal gesproken niet. Een team dat van januari tot oktober wint, is het beste ter wereld.”

De blauwe formatie kende een jaar vol successen. “Het is niet makkelijk om daar een favoriet moment uit te kiezen”, aldus Lefevere. “Wanneer ik dat toch moet doen, kies ik voor Milaan-San Remo, Parijs-Roubaix en de veertien dagen geel in de Tour”, oordeelt hij. “Het meest indrukwekkende aan dat laatste was dat iedereen hard streed om het zo lang mogelijk te houden. Dat is het mooiste bij The Wolfpack. Iedereen ging tot het uiterste, wetende dat hij hiervoor ook wordt beloond.”

Lefevere roemt het feit dat de successen door veel verschillende renners behaald zijn. “De jongens overtroffen de verwachtingen dit jaar. Vele buitenstaanders vertelden in het verleden dat als je naar hier komt, je niet kon winnen vanwege de anderen. Maar dit jaar hebben 16 van onze renners een wedstrijd gewonnen. Dat is buitengewoon.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.