Patrick Lefevere over declassering Sam Bennett: “Wat een bullshit”

donderdag 29 oktober 2020 om 18:04
Patrick Lefevere over declassering Sam Bennett: “Wat een bullshit”

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step leek vandaag zijn honderdste ritzege in een grote ronde te boeken, maar Sam Bennett werd door de juryleden van de Vuelta a España gedeclasseerd. Teammanager Patrick Lefevere heeft een duidelijke mening over de declassering. “Wat een bullshit”, spuwt Lefevere zijn gal op Twitter.

Na afloop reed Bennett naar een nabijgelegen tent voor het flashinterview met de winnaar, maar de jury was intussen al aan het kijken naar de televisiebeelden. In de laatste kilometer was duidelijk te zien dat Bennett twee keer een fikse schouderduw uitdeelde aan een concullega.

De juryleden kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat het gedrag van Bennett ongeoorloofd was en dus werd de snelle man gedeclasseerd. Ackermann schoof zo een plekje op en mocht op het podium de bloemen in ontvangst nemen. Lefevere kan zich niet vinden in de beslissing van de jury, zo bleek na afloop.

“Wat een bullshit. Hij (Bennett, red.) zat in zijn lead out-treintje en een renner van Trek-Segafredo wilde hem uit dat treintje krijgen. Maar we weten al heel erg lang dat de VAR incompetent is. Een lead-out moet worden gerespecteerd en Bennett verdedigde zijn lijn.”

Deceuninck-Quick-Step neemt zijn renner in bescherming en houdt vol dat Bennett zijn positie verdedigde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.