Patrick Lefevere over Tourvorm van Remco Evenepoel: “Er moet nog kilo of anderhalf af”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 8 juni 2024 om 08:54

Patrick Lefevere over Tourvorm van Remco Evenepoel: “Er moet nog kilo of anderhalf af”

Patrick Lefevere is in zijn wekelijkse column in Het Nieuwsblad ingegaan op de conditie van Remco Evenepoel in het Critérium du Dauphiné. De kopman van Soudal Quick-Step veroverde de gele trui in de individuele tijdrit, maar verloor die in de eerste bergetappe aan Primož Roglič. Met nog drie weken tot de start van de Tour de France kan Lefevere de tussenstand opmaken “Mocht Remco nu al op zijn beste niveau zitten, dan hebben we een probleem.”

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Zijn tijdrit was woensdag steengoed. De klimprestatie naar Le Collet d’Allevard was degelijk zonder meer”, aldus Lefevere. “Het niveau van Remco is zoals ik het vooraf had ingeschat. […] Voor de start van de Dauphiné solliciteerde Remco nogal nadrukkelijk naar de rol van underdog. Uitspraken als ‘misschien ga ik knechten voor Mikel Landa en Ilan Van Wilder’ zijn we van hem niet gewoon. Dat was misschien een beetje overdreven, maar het was ook niet zonder grond.”

Na zijn val in de Ronde van het Baskenland trok Evenepoel met de ploeg op stage naar de Sierra Nevada, waar hij merkte ver van zijn topvorm te zijn. “Hij was in de eerste dagen niet de beste van de ploeg en voor hem is dat een ongemakkelijke gewaarwording. Een situatie die zich niet heel vaak voordoet”, zegt de teambaas. “Dat hij in de Dauphiné bergop nog altijd een beetje achterstand heeft is daarom niet meer dan normaal.”

‘Mocht Remco nu al op zijn beste niveau zitten, dan hebben we een probleem’
“Voor de Dauphiné heb ik het al verteld aan alle journalisten: onze renners moeten top zijn eind juni bij de start van de Tour. Mocht Remco nu al op zijn beste niveau zitten, dan hebben we een probleem. Die zou hij dan nog zes weken moeten rekken”, vertelt Lefevere over zijn poulain. “In gewicht zit Remco nu bijvoorbeeld nog niet op Tourniveau. Er moet nog een kilo of anderhalve kilo af, wat bij hem doorgaans vlot gaat. Na de Dauphiné gaat de Tourploeg opnieuw op stage naar Isola 2000. Daar werken we aan de laatste procentjes.”

Vrijdag had Lefevere nog een berichtje naar Evenepoel gestuurd, waarin stond: ‘Wat er gebeurt in het klassement is bijzaak. Gebruik de Alpen om beter te worden en om de tegenstand een beetje te fileren.’ Dat BORA-hansgrohe uiteindelijk uithaalde met Primož Roglič, kwam niet als een verrassing. “Het een-tweetje tussen Vlasov en Roglič gaan ze in de Tour natuurlijk ook proberen”, verwacht Lefevere.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.