Patrick Lefevere: “Sam Bennett heeft al lang bijgetekend”

maandag 3 juni 2019 om 10:19
Patrick Lefevere: “Sam Bennett heeft al lang bijgetekend”

foto: Cor Vos

Sam Bennett is niet meer op de markt. De Ier werd de laatste dagen weliswaar in verband gebracht met Deceuninck-Quick Step en er zouden zelfs al onderhandelingen lopen, maar ploegbaas Patrick Lefevere verwijst die geruchten naar het rijk der fabelen.

In aanloop naar het seizoen sprak Bennett hardop de wens uit dat hij graag zou starten in Milaan-San Remo en de Giro d’Italia. Het was dan ook een bittere pil dat niet hij, maar Pascal Ackermann naar de Giro d’Italia mocht. Het voedde de geruchten dat de Ier na het seizoen zijn heil elders zou zoeken. Zo werd hij al in verband gebracht met Movistar en ook Team Ineos werd genoemd als mogelijke nieuwe werkgever. Daar kwam ook Deceuninck-Quick Step bij, meldde Cycling Weekly.

In Het Nieuwsblad rekende ploegbaas Patrick Lefevere van de Belgische formatie af met die geruchten. “Soms weet ik blijkbaar meer dan de journalisten. Bennett heeft al lang bijgetekend bij BORA-hansgrohe.” De Ier was dit seizoen al goed voor zes ritzeges. Al vroeg in het jaar won hij een etappe in de Vuelta a San Juan en ook in de UAE Tour en Parijs-Nice (tweemaal) was hij succesvol. In april kwamen daar nog eens twee successen bij in de Ronde van Turkije.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.