Patrick Lefevere: “We hebben te maken met een superfenomeen dat Mathieu van der Poel heet”
foto: Cor Vos
maandag 22 april 2019 om 10:31

Patrick Lefevere: “We hebben te maken met een superfenomeen dat Mathieu van der Poel heet”

Patrick Lefevere was zondag de ploegmanager van grote verliezer Julian Alaphilippe. De Belg had na afloop niets dan positieve woorden over voor winnaar Mathieu van der Poel. “Wat Mathieu doet, hebben we al jaren niet meer gezien”, steekt hij zijn lof niet onder stoelen of banken tegenover Het Nieuwsblad.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Naast Van der Poel rijdt ook die andere veldrijder, Wout van Aert, een zeer puik voorjaar. Moet elke renner dan gaan crossen in het najaar? “Dat is erover. We moeten niets aan onze wintervoorbereiding veranderen. Omdat het crossers zijn, hebben ze een specifieke aanpak. Vandaag stopt hun wegseizoen wel. Voor de andere jongens loopt het seizoen gewoon door”, zet hij zijn mening kracht bij.

Dan terug naar Van der Poel. Op grandioze wijze weet de alleskunner nog over de koplopers heen te jumpen in de laatste paar honderd meter. “Vergeet niet dat we met een superfenomeen te maken hebben die Mathieu van der Poel heet”, relativeert hij het verlies van zijn Deceuninck-Quick-Step. “Wat Mathieu doet, hebben we de jongste jaren niet gezien. Het is anders dan bij Kwiatkowski en Sagan. Het is zijn eerste voorjaar.”

Lefevere probeert nog wel ietwat te nuanceren. “Er wordt nu nog niet echt naar hem gekeken. Ook heeft hij geluk gehad dat er vier jongens van Education First bij zaten en dat Fuglsang spelletjes speelde op vier kilometer van de meet”, aldus Lefevere. “Bovendien had Alaphilippe wel krampen, terwijl achterin iedereen bleef rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.