Patrick Lefevere ziet kopman Evenepoel met de schrik vrijkomen: “Val was niemands fout”
Foto: Cor Vos
donderdag 6 juni 2024 om 16:04

Patrick Lefevere ziet kopman Evenepoel met de schrik vrijkomen: “Val was niemands fout”

Remco Evenepoel lijkt op het eerste zicht relatief ongeschonden uit de massale valpartij in het Critérium du Dauphiné te komen. De geletruidrager tastte wel even naar de schouder en bleef een tijdje op de grond zitten, maar kon zijn weg in het geneutraliseerde peloton vervolgen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb een update van onze ploegdokter gekregen, en het lijkt erop dat het blijft bij builen en blutsen”, aldus ploegmanager van Soudal Quick-Step Patrick Lefevere voor de camera van Sporza. “Van onze ploeg heeft alleen Antoine Huby wat hechtingen nodig, maar dat is niet superdringend.”

“Maar leuk is anders”, reageert Lefevere, die enkele bange momenten kende. “Je kunt je ook voorstellen dat Remco bij zo’n valpartij meteen schrik heeft en naar zijn schouder tast, na wat hij heeft meegemaakt in het Baskenland. Maar het lijkt erop dat het goed zal meevallen.”

Volgens Lefevere was de val eerder een stom toeval. “Niemand treft hier schuld, niet de organisatoren en niet de renners. De jury had zelfs nog een maatregel genomen om de tijden op te nemen op 4 kilometer van de finish in plaats van 3, omdat het daar gevaarlijk was. Alles stond goed aangegeven, de renners reden niet supersnel en hadden de vluchters binnen schot. Vijf kilometer voordien waren de straten nog droog, maar kijk, één regenbui was voldoende om peloton onderuit te halen. Ze vallen vooraan, achteraan schrikken ze en gaan ze overkop. Dan krijg je een kettingreactie.”

Roglic?
BORA-hansgrohe-manager Rolf Aldag kwam met dezelfde conclusie bij Cycling Pro Net. “Dit is gewoon een jammer wedstrijdincident. Het was heel glad en nat. Het is niemands fout dat er daar gevallen wordt, maar de consequenties voor de renners zijn wel groot. Veel renners moesten naar het ziekenhuis. Het is jammer voor Lidl-Trek en Decathlon-AG2R dat er niet meer werd doorgekoerst, omdat ze voor de rit gingen. Maar het was de juiste beslissing. En jammer genoeg hoort dit bij de sport.”

Alfdag zag zijn kopman Primoz Roglic ook bij de valpartij betrokken worden. Roglic stond relatief snel weer recht en leek er niet heel erg aan toe, maar dat kon de manager nog niet bevestigen. “Onze dokter kijkt er momenteel naar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.