Paul Magnier (Soudal Quick-Step) wint tweede rit Vredeskoers, Jente Michels vijfde
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 31 mei 2024 om 16:29

Paul Magnier (Soudal Quick-Step) wint tweede rit Vredeskoers, Jente Michels vijfde

Paul Magnier heeft de tweede rit van de Vredeskoers op zijn naam geschreven. De Franse renner klopte Tibor del Grosso en Jefferson Armando Ruiz Acuña in Unicov na een sterke sprint.

Op dag twee in de Vredeskoers stond er wederom een heuvelachtige rit op het menu. De etappe was een kleine 120 kilometer lang en vooral in het begin en op het einde van de rit moesten er stevige heuvels bedwongen worden. De finish lag een goede vijf kilometer na de laatste beklimming.

De dag werd gekleurd door een vroege vlucht van drie. De Fransman Pierre Thierry, de Luxemburger Alexandre Kess en de Italiaan Andrea Raccagni Noviero hadden nooit een grote voorsprong te pakken, maar werkten wel goed samen. Ze begonnen dan ook nog steeds met een voorgift van een goede minuut aan de laatste 20 kilometer. Wat volgde was een zeer spannende finale, waarin de koplopers pas gegrepen werden op anderhalve kilometer van de streep.

Del Grosso tweede
In de laatste kilometer werd er nog gevallen, maar dat deerde Paul Magnier niet. De Fransman, die begin dit seizoen furore maakte bij de hoofdmacht van Soudal Quick-Step, won de sprint met overmacht. Nederlander Tibor del Grosso en Colombiaan Jefferson Armando Ruiz Acuña eindigden op ruime afstand. De Belg Jente Michels eindigde op plek vijf.

Magnier begon het seizoen als een speer. De nog maar 20-jarige coureur won de Trofeo Ses Salines-Felanitx en de derde etappe van de Tour of Oman. Na een aantal voorjaarskoersen verlegde hij zijn focus weer op U23-koersen, waar hij een aantal ereplaatsen verzamelde, maar niet kon winnen. Daar bracht de Fransman vandaag dus verandering in in de hoog aangeschreven Vredeskoers.

71