Pauwels: “Dat de beste man vandaag gewonnen heeft, staat buiten kijf”
foto: Sirotti
zondag 16 juli 2017 om 19:19

Pauwels: “Dat de beste man vandaag gewonnen heeft, staat buiten kijf”

Serge Pauwels vindt dat met Bauke Mollema de beste renner vandaag gewonnen heeft. Dat vertelde de Belgische klimmer van Dimension Data na afloop aan Sporza. “Dat de beste man vandaag gewonnen heeft, staat buiten kijf”, geeft hij aan.

Pauwels zat al van in het begin mee in de kopgroep, al ging het niet gemakkelijk. “In het begin kregen we niet veel vrijheid”, zegt hij. “Toen Barguil een stevig tempo begon te rijden op de eerste col konden we wel wat voorsprong nemen. Uiteindelijk kregen we een vrijgeleide, maar toen ik rond mij keek in de kopgroep wist ik dat het lastig ging worden om te winnen.”

Een van de sterkere renners was onze landgenoot, die op dertig kilometer van de finish ten aanval trok, net nadat het even stilviel in de kopgroep. “Toen Mollema aanging was de rest wat aan het twijfelen. Daarna hebben we wel met een achttal renners à bloc achter hem gereden, zonder een seconde dichter te komen. Dat de beste man vandaag gewonnen heeft, staat dus buiten kijf.”

Benoot: “Mollema was de sterkste”
Ook Tiesj Benoot zat mee van voren, maar de Lotto Soudal-renner had eveneens geen antwoord op Mollema’s aanval. “We wisten dat de vlucht vandaag een grote kans op slagen had. Ik was mee, maar op het einde was Mollema de sterkste renner. Hij liet dat al zien op die twee cols van 1e categorie. Ik zag veel renners doorzakken toen hij op kop reed en dat waren geen prutsers”, aldus Benoot tegenover Sporza.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2017 08:45
@FritsvanHoefelen
Tja stel je voor dat een Nederlander gewoon de beste was.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.