Pauwels Sauzen-Bingoal gaat verder zonder Niels Albert en Tom Vannoppen
©Cor Vos
woensdag 17 juli 2019 om 19:37

Pauwels Sauzen-Bingoal gaat verder zonder Niels Albert en Tom Vannoppen

Door het samengaan van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en Marlux-Bingoal had Jurgen Mettepenningen plots ploegleiders op overschot. Vandaag laat de ploeg weten dat er geen vervolg komt aan de samenwerking met Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen.

Bij de voorstelling van Pauwels Sauzen – Bingoal, het team dat onder meer Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt, Daan Soete en Jens Adams bundelt, had manager Mettepenningen de tijd gevraagd om zijn ploegleiding voor komende winter in elkaar te puzzelen. Vandaag is beslissing gevallen: ploegleider Gianni Meersman en sportief coördinator Mario De Clercq zullen de renners komend veldritseizoen sportief leiden. Angelo De Clercq blijft ploegleider van het opleidingsteam Callant – Doltcini. Voor onder meer Niels Albert en Tom Vannoppen is er geen plaats meer. Dat meldt het team via een persbericht.

“Zes ploegleiders voor een veldritploeg, dat is niet realistisch”, aldus Mettepenningen. “Daarom heb ik Niels Albert, Tom Vannoppen en Johan Verstrepen gemeld dat er geen vervolg komt aan de samenwerking met hen. De keuze voor Gianni Meersman was niet moeilijk: hij heeft deze zomer alle wegwedstrijden op zich genomen en daar waren we heel tevreden over. Mario De Clercq is reeds sinds dag 1 bij de ploeg betrokken en doet dit nog steeds met dezelfde gretigheid als 13 jaar geleden. Ook niet onbelangrijk: alle huidige renners van Pauwels Sauzen – Bingoal spreken vol lof over de aanpak van Gianni en Mario.”

“Het geeft mij ook iets meer comfort om verder te werken met mensen waar ik reeds lange tijd mee samenwerk. Dit speelde ook mee in de beslissing om door te gaan met de huidige ploegleiders, die vorige winter mee voor een heel goed seizoen hebben gezorgd. Dat geeft me vertrouwen voor de verdere toekomst van ons team. Voorts wil ik Niels, Tom en Johan nog veel succes wensen in hun verdere sportieve toekomst”, besluit Mettepenningen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.