Pauwels Sauzen-Bingoal haalt drie talenten bij crossploeg

dinsdag 3 augustus 2021 om 14:57
Pauwels Sauzen-Bingoal haalt drie talenten bij crossploeg

Jurgen Mettepenningen - foto: Cor Vos

De veldritformatie van Pauwels Sauzen-Bingoal kan vanaf 1 september rekenen op drie nieuwe renners. De Belgische ploeg van manager Jurgen Mettepenningen heeft junioren Pieter Pauwels, Lorenzo Masciarelli en Lukas Vanderlinden een contract gegeven.

De 17-jarige Pauwels en de 17-jarige Masciarelli komen allebei over van Bert Containers – Pauwels Sauzen, de opleidingsploeg van Pauwels Sauzen-Bingoal. De eveneens 17-jarige Vanderlinden maakt de overstap van het Cannibal Team.

“Pieter haalde in zijn jeugdjaren niet het absolute topniveau, maar omwille van het coronavirus reed hij vorige winter uiteraard amper wedstrijden”, vertelt Mettepenningen over de Oost-Vlaming Pieter Pauwels. “Dan kan je ook moeilijk bewijzen dat je progressie hebt geboekt. Ik wil hem toch de kans geven zich verder te ontwikkelen. Het is nu aan hem om te bewijzen dat hij nog stappen kan zetten.”

‘Masciarelli is een echte allrounder’
Masciarelli liet vorig jaar bij de junioren zien wat hij in zijn mars heeft. “Als eerstejaars junior werd hij afgeremd door mycoplasma, maar vorig jaar bevestigde hij zijn talent met winst in Beringen en een tweede plaats in de WB-manche in Tabor. Een echte allrounder”, typeert de ploegmanager de Italiaan.

In Beringen eindigde Vanderlinden als tweede achter Masciarelli, wat meteen opviel bij Mettepenningen. “Ook Lukas kon zich de daaropvolgende maanden echter niet meer bewijzen door het gebrek aan wedstrijden, maar dat deed hij deze zomer dan weer wel, onder meer met een mooie ereplaats in de klimkoers van Herbeumont. Die resultaten hebben ons overtuigd om Lukas een kans te geven.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair