Pauwels Sauzen-Bingoal strikt 15-jarige Shanyl De Schoesitter

woensdag 3 november 2021 om 18:11
Pauwels Sauzen-Bingoal strikt 15-jarige Shanyl De Schoesitter

foto: Pauwels Sauzen-Bingoal

Pauwels Sauzen-Bingoal kan vanaf 2022 rekenen op de diensten van Shanyl De Schoesitter. De 15-jarige nieuwelinge uit Waasmunster, die in de winter van 2022-2023 overstapt naar de juniores, sluit op 1 januari aan bij de veldritploeg.

De Schoesitter heeft Pauwels Sauzen-Bingoal overtuigd met haar Belgische titel in het mountainbike, een zilveren medaille op het BK op de weg en een tiental crossoverwinningen bij de nieuwelingen. “Shanyl heeft met haar prestaties bewezen dat ze potentieel heeft. Bij ons kan ze de komende jaren rustig verder ontwikkelen, begeleid door mensen met de juiste knowhow. Hopelijk kan ze dan ooit de stap maken naar de top van het damesveldrijden”, zegt manager Jurgen Mettepenningen.

“Het wordt speciaal om straks ploeggenote van iemand als Denise Betsema te worden”, zegt De Schoesitter. “Ik kan heel veel van haar opsteken. Ik rijd in de zomer graag op de MTB en op de weg, maar het veld blijft wel mijn hoofddiscipline. Glijden in technische moddercrossen: dat vind ik echt plezant. Hopelijk kan ik ooit prof worden en een wereldkampioenschap rijden. En ik zou ook heel graag ooit eens naar de Olympische Spelen gaan.”

Vanaf 1 januari 2022 zal De Schoesitter bij de nieuwelingen koersen in de kleding van Pauwels Sauzen-Bingoal, om dan volgend seizoen de overstap te maken naar de juniores.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Lalsacien 3 november 2021 om 22:23

Is dit de opvolgster van Cant?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.