Pauwels Sauzen-Bingoal strikt crosstalent Fem van Empel (17)

maandag 4 mei 2020 om 18:11
Pauwels Sauzen-Bingoal strikt crosstalent Fem van Empel   (17)

Fem van Empel - foto: Cor Vos

Fem van Empel verdedigt vanaf oktober de kleuren van Pauwels Sauzen – Bingoal. De 17-jarige Nederlandse tekent tot eind 2022 en begint komend seizoen als belofte.

Afgelopen winter won Van Empel nog de Helen 100 Trophy, het junioresklassement van de DVV Trofee. Daarnaast werd ze vijfde op het WK Veldrijden in Dübendorf. Op het Nederlands kampioenschap in Rucphen werd zij bij de juniores derde, achter Shirin van Anroij en Puck Pieterse.

Van Empel gold als een getalenteerd voetbalster, maar heeft inmiddels gekozen voor de cross. “Ik croste al als kind, maar heb me later op het voetballen gericht toen ik werd gescout voor de Nederlandse voetbalselectie. Maar het begon later weer te kriebelen om te crossen en in november heb ik het voetbal uiteindelijk helemaal aan de kant gezet”, legt zij uit.

Manager Jurgen Mettepenningen wil zijn dameskern verder uitbouwen. “Ook met jong talent”, legt hij uit. “Daarbij viel ons oog op Fem, dankzij enkele goede resultaten tijdens het afgelopen veldritseizoen. Aangezien ze nog niet zo lang crost en nog erg jong is, denken we dat ze over heel wat progressiemarge beschikt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.