Pauwels weet nog niet of hij doorgaat: “Hangt af van de rest van dit seizoen”

donderdag 6 december 2018 om 12:37
Pauwels weet nog niet of hij doorgaat: “Hangt af van de rest van dit seizoen”

foto: PhotoPress.be

Kevin Pauwels heeft nog steeds niet besloten of hij na dit seizoen doorgaat met veldrijden. De Kempenaar sprak aan de vooravond van dit veldritseizoen al openlijk zijn twijfels uit. Met de drukke decemberperiode voor de boeg, is hij nog steeds in het ongewis. “Het zal van de rest van dit seizoen afhangen. Ga ik nog goesting hebben om door te gaan of niet?”, vraagt hij zich af tegenover Het Nieuwsblad.

Het seizoensbegin was matig van Pauwels. Zijn vaste mecanicien geeft aan dat de crosser van Marlux-Bingoal na de zestiende plaats in de wereldbeker van Bern aangaf te gaan stoppen. De afgelopen weken kwam de 34-jarige Pauwels er doorheen. Hij werd zesde in Tábor en won de cross van Hasselt, waar hij optimaal profiteerde van de afwezigheid van onder meer Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

‘Nooit meer winnen is minder leuk’
Dat Pauwels geen veldritten meer wint, is voor hem lastig. “Het probleem is dat de jeugd sterker is geworden, en ik ben zwakker geworden”, oordeelt hij. “Vroeger won ik geregeld en nu bijna nooit meer. Dan is het minder leuk. Als ik zesde eindig, heb ik een goede cross gereden, maar dan ben ik nog altijd maar zesde. Dat is minder plezant.”

Voor ploegbaas Jurgen Mettepenningen van Marlux-Bingoal is het lastig in te schatten wat Pauwels gaat besluiten. “Het is te vroeg daar uitspraken over te doen”, zegt Mettepenningen, die een eventueel afscheid van Pauwels groot wil vieren. Toch houdt hij rekening met een ander scenario. “Als Kevin de resultaten van de voorbije weken doortrekt, zit een contractverlenging er zeker in.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.