Pavel Sivakov: “Movistar gaf extra gas toen Roglic pech had”
foto: Cor Vos
maandag 27 mei 2019 om 12:37

Pavel Sivakov: “Movistar gaf extra gas toen Roglic pech had”

Volgens Pavel Sivakov voerde Movistar gisteren het tempo stevig op, toen Primož Roglič kampte met mechanische pech in de etappe naar Como. Op het moment dat de Sloveen een probleem had met zijn derailleur, schakelden de ploegmaats van leider Richard Carapaz een tandje op.

“Ik hoorde via mijn radio dat hij was gevallen”, vertelde Sivakov na de rit aan de Franse sportkrant L’Équipe. “Maar even daarvoor had hij een mechanisch probleem. Ik zag dat zijn derailleur was gebroken, dus toen Movistar daarna à bloc ging koersen, vond ik dat niet erg fair, eerder wat vreemd.” Volgens de Rus was het absoluut waar dat Movistar versnelde na de problemen van de kopman van Jumbo-Visma.

Sivakov verloor in de rit naar Como 0:28 op Miguel Ángel López, zijn belangrijkste tegenstander in de strijd om het jongerenklassement. “Het was als een klassieker”, blikte de Rus terug op de etappe van zondag. “Iedereen wist dat de rustdag eraan kwam, dus iedereen gaf alles. Het was erg lastig in de finale. Ik heb nooit de Ronde van Lombardije gereden, maar het was moeilijk. Hoewel het mijn zwaarste dag was, is het niet slecht dat ik mijn witte trui wist te behouden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.