Pech blijft Alicia Franck achtervolgen: veldrijdster kampt met infectie
foto: PhotoPress.be
woensdag 28 november 2018 om 16:11

Pech blijft Alicia Franck achtervolgen: veldrijdster kampt met infectie

Alicia Franck is bezig aan een moeizaam seizoen. De veldrijdster van Marlux-Bingoal is al enkele weken niet meer het veld ingedoken. De reden: de 23-jarige renster kampt met een mycoplasma-infectie. Toch hoopt Franck binnenkort haar comeback te maken, zo laat haar ploeg weten in een persbericht.

Franck wist lange tijd niet wat er aan de hand was. “Ik heb lang gezocht naar een reden. Blijkbaar zit die mycoplasma-infectie al langer in mijn bloed. Ik ben nu enkele weken bezig met een antibioticakuur. Ik kan op dit moment mijn basisconditie onderhouden, maar moet tegelijkertijd ook heel veel rusten”, zo laat ze weten.

Ze hoopt desalniettemin snel haar comeback te maken. “Mijn bloedwaarden tonen beterschap, maar nog niet voldoende om nu al te crossen in competitieverband.” Franck hoopt haar rentree te maken op 8 december, als de Brico Cross van Essen op het programma staat.

Periode vol pech
Het is overigens niet de eerste keer dat Franck tegenslag heeft in haar carrière. In de zomer van 2017 brak ze haar sleutelbeen, waardoor ze een tijdje uit de roulatie was. Toen ze weer volledig hersteld was, brak ze aan het begin van het nieuwe veldritseizoen echter haar kuitbeen. Sindsdien heeft ze moeite om weer op niveau te komen.

Het is overigens nog maar de vraag of ze ooit weer op niveau zal komen, want haar huidige werkgever Marlux-Bingoal liet onlangs weten haar contract niet te verlengen. Ze zal de ploeg dan ook eind 2018 verlaten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.