Pech voor Mathias Norsgaard: Movistar-aankoop breekt been
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 6 december 2019 om 13:14

Pech voor Mathias Norsgaard: Movistar-aankoop breekt been

Slecht nieuws voor Movistar en Mathias Norsgaard. De 22-jarige Deen heeft namelijk zijn been gebroken bij een aanrijding op training. De beloftevolle tijdrijder werd in Spanje aangereden en verblijft momenteel in het ziekenhuis van Girona. Norsgaard heeft zijn scheenbeen op twee plaatsen gebroken en is een half jaar uit de roulatie.

Het ongeluk gebeurde in een afdaling in een buitenwijk van Girona. Norsgaard werd op ongelukkige wijze aangereden door een auto, nadat de bestuurder van het voertuig een parkeerplaats wilde oprijden. “Ik had geen tijd meer om te reageren”, zo vertelt de ongelukkige renner aan het Deense Sport.tv2. “Ik botste met mijn scheenbeen vol op een lantaarnpaal.”

“Anders was ik met de schrik vrijgekomen, aangezien ik verder geen blessures heb opgelopen.” De jonge automobilist schakelde direct hulp in, waardoor Norsgaard al vrij snel kon worden afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.  “Ik kon gewoon niet bewegen, het was net of mijn voet niet meer reageerde.” De jonge renner zal binnenkort onder het mes moeten.

Het is nog onduidelijk waar de operatie zal plaatsvinden: in Spanje of zijn thuisland Denemarken. Een ding is zeker: Norsgaard zal een half jaar moeten revalideren. “Ik had ontzettend veel zin in het nieuwe wielerseizoen en mijn voorbereiding verliep perfect, maar nu valt alles in duigen. Ik heb gelukkig een contract voor twee jaar, maar mijn dienstverband bij Movistar had niet slechter kunnen beginnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.