Pech voor Raúl Alarcón: Spanjaard breekt sleutelbeen

dinsdag 25 juni 2019 om 18:31
Pech voor Raúl Alarcón: Spanjaard breekt sleutelbeen

foto: Cor Vos

Raúl Alarcón zal een tijdje niet kunnen fietsen. De Spanjaard heeft namelijk zijn sleutelbeen gebroken in de GP Abimota. De 33-jarige renner van W52-FC Porto is inmiddels succesvol geopereerd, maar het is de vraag of hij op tijd fit is voor de Volta a Portugal (31 juli-8 augustus).

De ervaren Alarcón wist dit seizoen nog niet te winnen, al mocht hij wel het podium op na de Clásica de Arrabida en de Volta ao Alentejo. De klimmer richt zich echter vooral op de Volta a Portugal, aangezien hij vorig jaar de meerdaagse wielerwedstrijd wist te winnen. Nu hoopt Alarcón vooral de start te halen.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Alarcón negatief in het nieuws komt. In mei wist de Portugese krant Record nog te melden dat er onregelmatigheden zouden zijn aangetroffen in het biologische paspoort van de Spanjaard. Alarcón ontkent echter in alle toonaarden. “Het is allemaal een leugen, ik deed niets verkeerd.”

Alarcón mocht ook gewoon van start gaan in de Ronde van Luxemburg, aangezien er op dit moment geen onderzoek loopt tegen de renner. Het is nog niet bekend wanneer Alarcón weer op de fiets kan kruipen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.