Mountainbikende Van der Poel opgehouden door tractor, maar wint alsnog
foto: Cor Vos
donderdag 9 mei 2019 om 17:58

Mountainbikende Van der Poel opgehouden door tractor, maar wint alsnog

Update Mathieu van der Poel kende een opvallende start van zijn mountainbikeseizoen. De Nederlander reed vandaag de proloog van de Belgian Mountainbike Challenge, een meerdaagse wedstrijd in en om La Roche-en-Ardenne. Van der Poel werd echter opgehouden door… een tractor! Het belette hem echter niet om de snelste tijd neer te zetten.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De wedstrijd staat voor de kopman van Corendon-Circus in het teken van de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Op 17 mei staat Van der Poel namelijk aan het vertrek van de wereldbekermanche in Albstadt. Toch was de Nederlander – zoals we hem kennen – gebrand op de overwinning.

De 24-jarige renner deed uiteindelijk iets meer dan 42 minuten over het 18,5 kilometer lange parcours. Tevreden was hij er allerminst mee, maar toch kon Van der Poel een verzachtende omstandigheid inroepen. Hij werd namelijk opgehouden door een… tractor! “Er zal zeker nog iemand twee minuten sneller rijden”, zo liet hij na afloop weten.

Geruststellende voorsprong 
Er bleek echter niemand sneller dan Van der Poel, die dus gewoon blijft doorgaan met winnen. Zijn landgenoot Hans Becking finishte uiteindelijk als tweede, op veertig seconden van de alleskunner van Corendon-Circus. Mede-crosser Quinten Hermans werd derde op twee minuten.

De Belgian Mountainbike Challenge wordt verreden van donderdag 9 tot en met zondag 12 mei. De komende dagen staan er etappes van respectievelijk 80, 95 en 62 kilometer op het programma. Alle ritten worden verreden in de omgeving van La Roche-en-Ardenne.

Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.