Pechvogel Jakob Fuglsang: “Er komen nog genoeg kansen”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 13 oktober 2020 om 17:17

Pechvogel Jakob Fuglsang: “Er komen nog genoeg kansen”

Voor Jakob Fuglsang is het een dag om snel te vergeten, al leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht tijdens de tiende etappe van de Giro d’Italia met aankomst in Tortoreto. De Deense kopman van Astana reed echter op een cruciaal moment lek en verloor ruim één minuut op zijn grootste concurrenten.

Fuglsang kreeg in de afdaling van de Tortoreto Alto, op minder dan tien kilometer van de finish, af te rekenen met een lekke band. “Ik reed lek op het slechtst denkbare moment”, zo doet Fuglsang zijn verhaal. “Ik heb alles gegeven om de schade te beperken, maar ik moet dit accepteren. We hadden gehoopt op een betere dag.”

De klimmer kwam uiteindelijk als 21e over de streep, op 1:38 van ritwinnaar Sagan. De ervaren Deen verliest vandaag 1:15 op renners als Wilco Kelderman, Vincenzo Nibali en rozetruidrager João Almeida. In het klassement zakt Fuglsang nu vijf plaatsen. De renner van Astana staat nu elfde, op 2:20 van leider Almeida.

Fuglsang verloor vandaag dus onnodig veel tijd, maar blijft strijdbaar. “We moeten ons nu focussen op de komende dagen. Er is nog een lange weg te gaan en er komen nog genoeg kansen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.