Pedersen baalt na fout in eerste sprintrit: “Hiervoor ben ik niet naar de Tour gekomen”
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juli 2023 om 11:03

Pedersen baalt na fout in eerste sprintrit: “Hiervoor ben ik niet naar de Tour gekomen”

Mads Pedersen had op meer gehoopt in de eerste massasprint van de Tour de France. De Deen van Lidl-Trek strandde op de negende plaats. “Dit is niet waarvoor ik naar de Tour ben gekomen”, zei hij na afloop van de rit tegen Eurosport.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was abnormaal hectisch”, doet Pedersen zijn verhaal. “Vijftig kilometer voor de finish reden we al op volle snelheid. Het ging constant supersnel. Je zit dan eigenlijk altijd vast op de plek die je hebt.”

De nervositeit zorgde er ook voor dat het misliep bij Pedersen en zijn ploeggenoten. “Het was zo onrustig dat onze sprinttrein op een gegeven moment uit elkaar viel. Enkele van mijn ploeggenoten raakten aan de linkerkant van de weg ingesloten, dus ik manoeuvreerde me naar de rechterkant. Maar toen kregen de jongens toch plots weer ruimte. Dat was een fout van mijn kant. Maar het is wat het is.”

“De jongens hebben de hele dag hard gewerkt om me in de ideale positie te krijgen voor de sprint. Daarom baal ik dat ik dat werk niet heb kunnen belonen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we sterker terug zullen komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.