Pello Bilbao en Ion Izagirre staan Miguel Ángel López bij in Giro
foto: Sirotti
vrijdag 28 december 2018 om 20:24

Pello Bilbao en Ion Izagirre staan Miguel Ángel López bij in Giro

Miguel Ángel López weet zich in de Giro d’Italia gesteund door Pello Bilbao en Ion Izagirre. De Colombiaan kondigde onlangs aan zich opnieuw te richten op de Italiaanse rittenkoers, waarin hij afgelopen jaar op de derde plaats eindigde achter winnaar Chris Froome en Tom Dumoulin. Met de twee Spanjaarden kent hij alvast twee van zijn helpers, meldt SpazioCiclismo.

“Ik ga naar de Giro om Miguel te beschermen”, zei Izagirre, die deze winter Bahrain Merida verruilt voor Astana. “De derde week wordt meermaals betwist op tweeduizend meter hoogte, wat voor een Colombiaan als zijn thuis voelt. Als hij bespaard blijft van problemen in de overgangsetappes, is hij een titelkandidaat na een erg regelmatig jaar – ondanks zijn jonge leeftijd.”

Ook Bilbao mag zich klaarmaken voor de Giro, waar hij zal strijden aan de zijde van López. “Zijn tijd komt eraan”, reageerde de Spanjaard. “Sinds ik bij de ploeg kwam, had ik daar al vertrouwen in. Het ontbreekt hem misschien nog aan ervaring, maar hij is fysiek klaar voor de grote rondes en om ze ook te winnen.”

Dubbel Giro-Vuelta, geen Tour
López kondigde eerder deze maand al aan opnieuw de strijd aan te gaan in de Giro d’Italia. Even leek het erop dat hij de Tour de France zou rijden, maar de Colombiaan gaf onlangs zelf aan voor de Giro én de Vuelta a España te kiezen. Toch beseft hij dat het nog beter moet. “Ik moet mijn tijdrit verbeteren, aangezien dat mijn zwakke punt is. Ik verlies altijd veel tijd tegen de klok.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.