Pello Bilbao in tranen: “Ik wilde iets moois voor Gino Mäder doen in deze Tour”
foto: Cor Vos
dinsdag 11 juli 2023 om 17:30

Pello Bilbao in tranen: “Ik wilde iets moois voor Gino Mäder doen in deze Tour”

Pello Bilbao hield het na zijn zege in Issoire niet droog. Toen het over Gino Mäder ging, brak de Baskische renner. “Hij is de reden waarom we in deze Tour de France zijn gestart. Ik had positieve energie om iets moois voor hem te doen. We ride for Gino“, zegt hij in het interview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik vond het heel moeilijk om me voor te bereiden op deze Tour”, gaat hij verder. “Mijn familie heeft me geholpen om positief en kalm te blijven de afgelopen weken. Ik wilde hem graag eren met een overwinning. Het liefst wilde ik dat al in de eerste twee ritten doen, omdat die ook voor mij bijzonder waren. Dat lukte niet, dus bleef ik wachten op het juiste moment.”

Bilbao moest in de slotfase van de tiende rit koelbloedig blijven om zijn medevluchters voor te blijven. “Ik wist dat ik de snelste was, maar we moesten eerst Krists Neilands nog terugpakken. Hij was vandaag echt de sterkste, maar ik denk dat hij te veel energie heeft verspild.”

“Toen we Neilands hadden teruggepakt, moest ik kalm blijven in het wiel van Zimmermann. In de laatste tweehonderd meter ben ik vervolgens vol gegaan”, aldus de Bask. “Ik ben al dertien jaar beroepswielrenner en dit is pas mijn eerste zege in de Tour, dus dit is een speciaal moment.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.