Pello Bilbao pakt Spaanse titel tijdrijden

Pello Bilbao pakt Spaanse titel tijdrijden

foto: Cor Vos (archief)

Pello Bilbao is de nieuwe Spaanse kampioen tijdrijden. De coureur van Bahrain McLaren was na een zeer lastige tijdrit van 47,5 kilometer tussen Cazorla en La Iruela verreweg de snelste. Hij verwees Luis Léon Sanchez naar het zilver.

De Spaanse bond had in de provincie Jaén een zwaar parcours uitgetekend, waarbij het nergens vlak was. Halverwege lag een stevige beklimming en ook de finish was getrokken op een lastige klim in La Iruela.

Bilbao wist de tijdrit af te werken in één uur en drie minuten. Astana moest het doen met het zilver en het brons. Sánchez eindigde op 36 seconden achterstand als tweede, terwijl Gorka Izagirre op ruim anderhalve minuut achterstand derde werd.

De laatste drie jaar ging de Spaanse tijdrittitel naar Jonathan Castroviejo, maar de tijdritspecialist van Team Ineos ontbrak dit jaar vanwege voorbereidingen op de Tour de France. Overigens werd Bilbao vorig jaar tweede achter Castroviejo.

Bij de vrouwen ging de titel naar Mavi García (Alé BTC Ljubljana), die bijna twee minuten sneller was dan haar dichtste concurrente Sara Martín Martín. Sheyla Gutierrez werd derde.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.