Pello Bilbao verkoos ritwinst boven de leiderstrui in Slovenië: “Ik wilde hier Gino eren”
foto: Cor Vos
zaterdag 15 juni 2024 om 15:37

Pello Bilbao verkoos ritwinst boven de leiderstrui in Slovenië: “Ik wilde hier Gino eren”

Pello Bilbao heeft in de absolute finale van de vierde rit in Slovenië de ritwinst veilig gesteld op de flanken van de Krvavec. De Spanjaard plaatste in de laatste kilometer een machtige versnelling en sloeg zo een gat ten opzichte van Paul Double en klassementsleider Giovanni Aleotti. Alles om zijn overleden ploegmaat Gino Mäder bijna een jaar na dato te eren.

“We hadden een goede tactiek vandaag”, opent Pello Bilbao in het flashinterview. “Het team neemt hun verantwoordelijkheden op de juiste momenten en we rijden intelligent. Na gisteren waren we overtuigd dat vandaag voor mij zou zijn. Morgen en vandaag had ik zelf in gedachte dat het een perfect moment zou zijn om een etappe aan Gino op te dragen. Dat ik nu mijn eerste overwinning sinds de Tour de France pak is erg mooi.”

In de laatste kilometers liet Bilbao zien over uitstekende benen te beschikken. Giovanni Aleotti, de leider in het klassement, volgde hem echter in het wiel. Toch had de Spanjaard wellicht nog harder gekund. “Aan het einde kon ik ook voor de leiderstrui gaan, maar ik wilde de etappewinst hebben. Voor de laatste kilometer wilde ik mij richten op een goede punch. Ik ben erg blij dat het gelukt is.”

Voor Bilbao was het niet zeker dat hij in Slovenië goed aan de start zou verschijnen. Sterker nog, hij zou in eerste instantie helemaal niet in Slovenië starten. “De winst geeft mij veel vertrouwen richting de Tour. De voorbereidingen waren niet top. Ik was ziek en kon niet naar Zwitserland. Gelukkig kon ik naar Slovenië als plan B. Dit is voor mij een mooie richtlijn richting de Tour.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.