Pelucchi klopt Jakobsen in derde etappe Ronde van Slowakije
foto: Sirotti
zaterdag 15 september 2018 om 17:33

Pelucchi klopt Jakobsen in derde etappe Ronde van Slowakije

Matteo Pelucchi heeft de derde etappe in de Ronde van Slowakije op zijn naam geschreven. De sprinter van BORA-hansgrohe was in de straten van Nitra Quick-Step Floors-coureur Fabio Jakobsen nipt te snel af. Voor de Duitse WorldTour-ploeg is het de tweede zege op rij in de Slowaakse ronde. Julian Alaphilippe eindigde in het peloton en behield zo zijn leiderstrui.

Onderweg naar Nitra probeerden twee renners tegen beter weten in uit handen te blijven van het peloton. Dit waren Patrik Tybor en Jan Barta.  Een voorsprong van vier minuten reden zij bij elkaar, maar daarna vond Quick-Step Floors het wel welletjes. De ploeg van Jakobsen posteerde zich op kop van het peloton en langzaam maar zeker slonk de voorsprong van het kopduo.

In de laatste dertig kilometer werden zij vervolgens teruggepakt, waarna The Wolfpack het initiatief nam om Jakobsen naar een nieuwe zege te piloteren. Daarbij werd geen rekening gehouden met Pelucchi. Hij wist in de nauwe finishstraat Jakobsen nipt te kloppen om zo voor het eerst in drie jaar weer eens te winnen.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
15 september 2018 18:35
Amai, het was al drie jaar geleden dat Pelucchi nog eens had gewonnen. Leek toen toch een geweldige spurter in wording te zijn, met onder meer een knappe zege in de Tirreno. Maar Pelucchi heeft gewoon te weinig inhoud om een topper te worden.
15 september 2018 18:59
Wat een tegenvaller toch... ja, erg heh, toch voelt het zo bij mij.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.