‘Perfecte’ Tour de France voor BORA-hansgrohe: “Bereikten al onze doelen”

maandag 29 juli 2019 om 11:52
‘Perfecte’ Tour de France voor BORA-hansgrohe: “Bereikten al onze doelen”

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe kan terugkijken op een succesvolle Tour de France. Emanuel Buchmann werd vierde in het klassement, terwijl Peter Sagan een record vestigde door voor de zevende keer de groene puntentrui op te strijken.


“Om de groene trui op het podium van de Champs-Élysées te dragen is een voorrecht en een eer, zeker als het voor een recordbrekende zevende keer is”, reageerde Sagan. “Bedankt iedereen in het team, de leiding, de staf, de ploegleiders, de renners. We hebben allemaal hard gewerkt om dit te bereiken. We hadden een erg goede Tour de France en lieten zien dat we steeds weer vooruitgang boeken als ploeg, we worden sterker.”

“Niets was mogelijk geweest zonder de steun van onze sponsors, die in ons geloven en aan onze kant bleven staan op de moeilijke momenten en ook op deze vreugdevolle momenten. Nu neem ik een paar dagen vrijaf om daarna toe te werken naar de volgende doelen in het laatste deel van het seizoen”, aldus de Slowaak.

Verbeterd in etappewedstrijden
Teammanager Ralph Denk sprak van een ‘perfecte’ Tour de France. “We bereikten alle doelen: een etappezege, de groene trui en daar kwam Emanuels vierde plaats in het klassement bij. Ik ben om twee redenen erg trots. Peter won zijn zevende Maillot Vert, een record waarbij we hem konden helpen en Emanuels vierde plaats. Dat is een renner die groot werd in onze ploeg en die bij ons geleidelijk zich verder ontwikkelde.”

“We draaiden in de sprints en de klassiekers al mee aan de top en dit seizoen laten we zien dat we ook zijn verbeterd in etappewedstrijden. Deze Tour was het perfecte bewijs. We gaan van onze successen genieten, maar zullen niet rusten omdat er nog een aantal doelen openstaan en we er alles aan gaan doen om te verbeteren. Ik hoop dat na dit succes de wielersport een opleving in populariteit krijg in Duitsland. De wielersport verdient het.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.